Hey Sloeberkes,

Ondanks het grote verdriet vanwege het verlies van onze Bompa, zijn we vrijdag na de  begrafenis  toch vertrokken met de mobi. Onze goesting en gedachten waren er niet echt bij, maar voor onszelf eens alles op een rijtje te zetten, zijn we dus toch vertrokken richting Frankrijk.

Onze eerste stopplaats was  Millerly, nabij Nancy, slechte plaats dicht bij een drukke baan. Dan Nancy, volgens de gegevens van ons boekje zou daar een camperplaats zijn. Niet dus, de camperplaats bleek een gewone parking met auto’s te zijn.  Na nog een poging, en mijn baasjes kregen het al geweldig op hun zenuwen, zijn we gestrand in Lifoll Le Grand (gelegen al voorbij Nancy, maar nog wel in Lotharingen). Na lang zoeken hadden we eindelijk de camperplaats bereikt. De plaats was gelegen nabij een natuurpark, wij hebben daar vlug iets gegeten in onze mobi, en zijn dan een avondwandeling nog effe gaan maken voor, mijn p.ske en, k’kske. En omdat wij alle drie kei moe waren zijn we vroeg onder de wol gekropen. Toen wij ’s morgens wakker werden moesten wij vaststellen dat wij daar nog steeds helemaal alleen stonden. Normaal doen wij zoiets niet, maar door al onze miserie van de afgelopen dagen, zijn wij gewoon gaan slapen zonder enige notitie te nemen van de buurt. Niks aan de hand gehad en eigenlijk was het daar echt een goddelijke mooie staanplaats. De dag daarna zijn we dan weer verder gereden.  Poncin was onze volgende standplaats maar eigenlijk is daar niet veel over te melden. Vervolgens zijn we verder gereden naar Villerest (gelegen in de rhone-alpes). Man, man, als ge nu dacht dat ik al bijna een Olympisch zwembad had gezien, dan was dit wellicht een zee. Stond op een bord Lac de Villerest, ik dacht nog, veel te likken, en te snuffelen, maar Lac blijkt een meer te zijn. Waanzinnig mooi en groot. Zijn we 2 dagen gebleven, was er ook zeer warm. Beetje gerust, beetje gewandeld. Omdat we op deze plaats maar 48u mochten blijven zijn we 30km veder gereden naar Charlieu (gekend om zijn historisch centrum, en zijn oude ambachtshuizen). Zeer mooi weeral en veel winkels. De camperplaats was hier juist naast de gendarmerie. Ook hier stonden wij alleen, maar hier zullen ze ons toch niks doen zeker. Vermits het vandaag al dinsdag is zullen we maar stilaan richting huis beginnen te denken hè. Ik verlang eigenlijk naar mijn privé zwembad bij   K & K. Volgende stopplaats wellicht Chaumont. Chaumont is gelegen in de champagne streek. Eigenlijk hier nog weinig van te merken. Na een flinke klim komt men hier in de winkelstraten, alle winkels zijn hier te vinden oa M en S, Casa enz… Het is een hele verademing na een aantal winkel loze dagen. Een flinke regenbui hebben we hier naartoe, en bij onze wandeling moeten trotseren. Donderdag zijn we vertrokken naar Dudelange (Luxemburg). Vanaf deze plaats is Luxemburg stad in slechts 20 min per trein te bereiken.

De dag daarna zijn we naar Han-Sur-Lesse gereden. Schijnbaar een favoriete uitstap van vele dagjes mensen, want er kwamen vele bussen en motorrijders toe.

Wat ik nog te melden heb:

Vanaf deze vakantie moet je me niet meer aanspreken met “juffrouw”, maar met “madam”. Ik was loops, en mijn baasjes zeiden “ook dat nog”. Ik weet niet wat dat wil zeggen zene.

136 thoughts on “Frankrijk juni 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.