Hallo Sloeber vrienden,

Blij van jullie nog eens te schrijven, over mijn belevenissen.

Jullie wisten er misschien al iets van. Mijn verlof briefke was ingevuld om eind augustus te vertrekken. Dus ik stond gepakt en gezakt. Maar mijn 2 baasjes deden flink zenuwachtig. Ik zag op onze tafels verschillende papieren liggen. En mijn 2 Sloebers zijn eens om 4u30 (midden in de nacht opgestaan), ik voelde het weer aan mijn water dat er iets op til was.  Op een dag lag er op ons salon tafeltje een boekje van “Bürstner Mobilhomes”, ik dacht het is toch niet waar hè, ze gaan mijn mooi huisje inwisselen. Ik heb mij danig zorgen gemaakt of ze mijne stoel van de ene mobilhome in diene bus….. Of hoe spreek,je dat uit gingen zetten. Ik heb hier eens goed met mijne poot op de salon tafel geslagen, maar ja…. ik was alleen thuis. Zelfs met mijn 1,9j heb ik niks te zeggen. Dus de woensdag, ons vrouwtje vroeger thuis, ik moest vlug p.skes en k.kjes doen. En daarna verdwenen die 2 weer zonder mij mee te nemen. Iets na 18u terug huis, en blinken van trots die 2. De nieuwe mobi is een feit. Ik zo curieus als een achterdeur natuurlijk hè. Ik eens effe gaan kijken, tja ….. mijne stoel is flink korter geworden. Maar iedereen met inleveren deze tijden hè. Er zijn verschillende deuren bijgekomen. De ene zit in de badkamer, de andere zit in den douche, probeer er maar aan uit te kunnen zene. En de slaapkamer kan nu ook afgesloten worden. Ze hebben nu een laag bed. Maar ik geraak er nog steeds niet op.  Ik vermoed dat ze het er speciaal voor gedaan hebben. Als ze gaan slapen mag ik wel in het ‘salon’ liggen. Hij is 30cm groter, kan ik mijn goddelijk lijf beter uitrekken. Ik moet alle dagen met een helm gaan slapen want er zweeft een extra bed boven mijn hoofd (ben wel bang dat het gaat vallen zene). Onze snuit (niet de mijne), is nu blauw gekleurd, kwestie van hem onmiddellijk te herkennen op een parking.

Dus 2 dagen hard gezwoegd om ‘alles’ terug in die nieuwe mobi te krijgen. Ikke natuurlijk op den uitkijk of mijne zak wel degelijk mee ging. Dus vrijdag 24/8 was het zover. Iedereen paraat en wij weg, richting Frankrijk/Spanje. En dit keer zelfs voor 4 weken.

Onze eerste stop was Chamery, een camperplaats naast een feestzaal. Waarschijnlijk was er op zaterdag een feest, want er werd veel drank binnen gebracht, maar er viel nergens een fles naast. Weinig over te vertellen voor de rest, een typisch Frans dorpje, enkel beenhouwer en bakker en thats it.

De dag daarna door gereden naar briare les canal, zeer mooi, hier hadden ze een brug gebouwd op het water. Mooie staanplaats ook, alleen een paar dikke nekken met hun boten. S’ anderdaags waren we in la chapelle laurent, ook niks te beleven, het enige dat voor ons bekend was, was ‘laurent’.  We moeten die plaatsen soms aandoen om afstanden te overbruggen. De volgende dag waren we in Narbonne, mooie stad, veel winkels maar ook druk, goeie staanplaats.  De dag daarna zijn we naar Coulioure gereden. Aan de staanplaats konden we gebruik maken van een gratis busdienst naar de ‘stad’. Hier voelt men al een beetje de invloed van Spanje. Tapas, winkeltjes met snuisterijen, enz….. Na een flink onweer in de morgen konden we tot hiertoe niet klagen van slecht weer. Op woensdag zijn we naar Andorra gereden, tax free paradijs van Spanje. Naar Andorra rijden was echt wel niet van de poes, man, man smalle wegen en heel de tijd bergop rijden? Ik heb dikwijls mijn oogjes dicht geknepen zene, gelukkig mijn baasje niet, anders hadden wij nooit aangekomen. We hebben  ons ogen goed de kost gegeven. Drank en sigaretten, cd en dvd’s, tanken, fototoestellen, enz… zijn hier tegen spotprijzen te koop. Iphones, ipads zwieren ze hier naar je kop. Een geheugen kaartje dat wij voor ons vertrek nog 19€ betaald hebben kost hier slechts 9€.  Toen het s’ avonds iets donkerder werd kwamen er wilde paarden op de parking. Wat had je nu gedacht, die Sloebers willen natuurlijk met mij naar buiten hè, die 2 zijn echt niet te schatten zene. Dus vlug wat foto’s gepakt van de paarden, mijn vrouwtje heeft een paardje zo dicht kunnen trekken maar is dan zelf vlug in de mobi moeten springen. Ik heb mijn vrouwtje door dik en dun verdedigd zene. Heb direkt mijn gebit laten zien, en dat paard droop al af. Kan ook zijn dat het die andere richting uit moest. Ikke vlug mijn p.ske en k.kske, en dan mijne pyama aan, voor een heerlijke nachtrust. De nachtrust werd flink verstoord door een onweer van jewelste. Amaai de regen viel met bakken uit de lucht, en heel veel gedonder. Ik was echt wel bang zene. Ik heb naast het bed van mijn baasjes gelegen (om op hen te waken natuurlijk hè). De volgende morgen stonden wij kiplekker terug op, mijn spieren waar wel wat stijfjes van al dat waken hè, maar met een flinke aai over mijn hoofdje was het al opgelost. Toen wij de luikjes open deden konden wij onze ogen niet geloven. Een dik pak mist, en ik moest buiten. Ik zag gene  poot voor mijn ogen! Ikke was er echt niet gerust op, want waar waren die paarden nu hè. Tot overmaat van ramp moesten wij diezelfde berg terug op, maar dan in die dikke mist. Mijn baasje heeft dat weeral schitterend gedaan zene. Nu zijn wij op weg naar Cambrils. 

ga terug naar de startpagina

Verlof Frankrijk – Spanje Augustus/September 2012 (deel 2)

Hey vrienden  van Sloeber,

Seg je mag op mijn verhalen reageren zene, of zaag ik misschien te hard?

Dus donderdag na een helse rit (veel mist en regen), aangekomen in Cambrils. Zeer mooie camping, voorzien van een winkel zwembad en een restaurant/bar. Ben ik vlug over uit vertelt, want ik was mijn bikini vergeten. Ik had nog speciaal zo een heel schone gekocht. Op het strand mocht ik ook al niet volgens mijn baasjes. We moesten ons wel goed insmeren want het zonnetje was hier zeker van de partij. Al was de wind ook wel aanwezig, al goed of we hadden hier dood gevallen. Ook “den baguette” is hier lekker want alle dagen krijg ik hier een stukje van mijn baasjes. We hebben lange wandelingen gemaakt op “den boulvard”, goddelijk mooi. O ja, nog een kleine verschuiving melden, sinds 2 dagen slaap ik naast het bed van mijn baasjes. Kwestie van die 2 goed in het oog te houden hè.

Morgen (maandag) zetten we koers richting Valencia. Als we al onze plannen nog willen uitvoeren  gaan we tijd tekort hebben zene.

Valencia zijn we voorbij gereden, en zijn vervolgens naar Oliva gereden. Hoe dat komt weet ik niet juist, want ik was op mijn vrouwtje haar schoot in slaap gevallen. Maar ze hebben een goei keus gemaakt, want nu is het weer zo een mooie camping, met alles eop en eraan. Over ons staan mensen van Brugge, die madam kan goe klappen zenne. Alleen ze hadden er een knopke vergeten op te zetten, om die uit te zetten. Man, man, da is een echt spraak waterval. Dus …. Oliva, is gekend om de olijfjes, maar op de Bredabaan heb ik al meer olijfjes gezien dan hier. Oliva is gelegen net voorbij Valencia en op ong. 100km van Alicante. Vandaag zijn we gaan fietsen, een mouske onder mijn dik gat, volgens ons baasje, en mijn vrouwtje had een afdakje gemaakt op de fiets, zodat ik uit het zonnetje kon zitten. Ons goed ingesmeerd, en genoeg water bij en wij met onze fiets naar het dorp gereden. Wij waren daar om 15u, en alles dicht natuurlijk. Die liggen hier allemaal strijk van die warmte zeker, alles gesloten tot 17u. “Siesta” of zoiets heet dat hier. Ik slaap sinds deze nacht terug in “het salon”, want mijn baasje snurkt te hard zene. We blijven nog in Oliva tot donderdag, en dan rijden we nog een beetje verder.

Hoe is het met jullie allemaal, niet een beetje jaloers of zo……?

Sloeber

ga terug naar de startpagina

Verlof Frankrijk – Spanje Augustus/September 2012 (deel 3)

Hey allemaal hier de Sloeber nog eens hè,

Vandaag aangekomen in Javea. Javea ligt op ongeveer 20km van Calpe. Het is hier 3 dagen feest. Wat hier te vieren valt weet ik ook niet, maar ze moeten ophouden met da vuurwerk, want ik heb daar nen hemelse schrik van, ik vind dat niet fijn!!!!!!! Doeme toch…..

Wat er te beleven valt, zullen we de volgende dagen wellicht wel zien.

Het is hier in ieder geval ook warm. Ze hebben hier een prachtig zwembad, en ook bij dit zwembad staat een afbeelding van een hond met een rode streep door….. Zou da willen zeggen dat mijne kop in de mobilhome moet blijven liggen. Ik begrijp da weer niet hè. Maar omdat dat zo een stoeme foto is gaan mijn baasjes er ook niet naartoe. Voor de rest is het hier weer een heel mooie camping. In het sanitaire blok kan je u boterhammen op de grond leggen.

Ps…. Doe dat eens, dan kan ik ze op eten, want ik eet graag brood.

Wat ik verder nog kan melden…. Wij ontmoeten veel mensen, en iedereen vind mij schattig en braaf (dat is nu wel zo, ik weet dat). Zodus wil iedereen mij maar mee naar huis nemen, niks van zene.

Onze nieuwe mobi doet het zeer goed, we hebben al 2700km, op den teller staan. Hij is al helemaal uit “rodage”.  Tegen dat we ooit terug in Merksem zijn zullen er zeker 5000km opstaan. Het is hier feest van één of ander Heilige madam, iedereen loopt hier in klederdracht, wel heel mooi, maar dat verdomd vuurwerk hè. Da begint hier vanaf 08u ’s morgens tot 00u, en dit drie dagen lang.

Vandaag, zondag terug vertrokken in Javea, en aangekomen in Benicàssim, al iets dichter bij Barcelona. Ben ik eindelijk verlost van dat vuurwerk in Javea. Hier aangekomen zijn we een kleine wandeling gaan doen, staat er hier weer een podium met een spandoek van een feest… Ik hoop echt dat ze het vuurwerk hebben thuis gelaten, want vannacht heeft het vuurwerk tot 1u30 geduurd, nu heb ik er echt genoeg van zene. Resultaat ik heb weer op de grond geslapen bij mijn baasjes naast het bed. Deze camping is ook zeer mooi, en tussen 16 en 18u is het happy hour, in het café hier. Kweet wel niet wat dit is maar, klinkt goed. A ja, en eigenlijk mag ik nie op de camping  lopen, want mijn baasjes hebben een sleutel om achterom te gaan. Straks eens gaan zien daar.

Alle hondjes lopen hier langs de achterdeur naar buiten, da is pas gemakkelijk, en zo komen wij ineens aan het dorp hier. Je ziet het hè, al goe da ze mij bij hebben, anders hadden ze het nog nie geweten, en bleven ze maar rond lopen.

Zodus jullie zijn weer wat bij gebabbeld. De redactie (dus ikke), gaat even een paar dagen rusten hè. Vanaf woensdag trekken we richting Barcelona, en dan horen jullie meer (denk ik).

Ps: zijn hier al een paar uren, en we hebben nog altijd geen vuurwerk gehoord, joepi , kan ik mss vannacht eens terug in het salon slapen.

Reageren mag..

O ja, eventuele schreiffouten, ik ben voor niks verhondwoooooordelijk hè, want ik ben maar een hont.

Veel liefs van Sloeber en co.

ga terug naar de startpagina

Verlof Frankrijk – Spanje Augustus/September 2012 (deel 4)

Onze plannen zijn ondertussen lichtjes gewijzigd…..

Normaal hadden wij gepland om naar Barcelona te gaan. Mijn baasjes hebben er eens goed over nagedacht, en vonden het nogal sneu voor mij, dat ik nergens in Barcelona binnen mag. Bovendien zijn ze vorig jaar daar al geweest. Dus omwille van mij zijn we naar Peñiscola gereden. Peñiscola een leuke badstad, met veel winkels en een mooi kasteel (Luna, naar Paus Luna genoemd) op een berg. Van die berg gesproken, ja natuurlijk, mijn twee Sloebers lopen daar natuurlijk naartoe en op hè, ge kent ze ondertussen wel hè. Waarom gemakkelijk als het moeilijk ook gaat, pfffffffff. Van onze camping naar het kasteel is al ong 1,5km lopen. Dan den berg nog op….. Eens boven zagen we weer zo een stomme, lelijke hondenkop, met die streep door. Dus ikke mocht niet in het kasteel. Mijn baasje is dan alleen naar boven geweest, en ik heb met mijn vrouwtje de wacht aan het kasteel gehouden. Op onze terugweg  (1,5km), zijn we nog tapas gaan eten en pintjes gaan drinken hè.  Ik lig nu volledig uitgeteld in het salon, ze moeten mij echt niks meer vragen vandaag zene. En die twee lange zwikken, die dragen mij is niet zene. Moet ik alles met mijn korte pootjes maar aflopen, akkoord ik heb er wel 4, maar ja…..

Wat ik nog kan melden: mijn baasjes zijn er gisteren een uurtje alleen tussenuit geknepen (moet kunnen, kan ik een beetje bijslapen) ze zijn Paella gaan eten, formidabel lekker volgens hen.

Gisteren tijden het wandelen heb ik een frozen youhurt gekregen, man, man dat was lekker, en ook lekker fris. Als we hier morgen nog gaan wandelen zal ik eens extra aan mijn leiband trekken als we er nog passeren.

Het hier weer een mooie camping is, met 2 grote slagbomen, niemand binnen of buiten. En wij hebben een speciaal sleuteltje.

We hier tussen een Engelsman en een Nederlander staan.

Zaterdag vertrekken we hier richting Sant Pere Pescador, is nog onze laatste camping in Spanje, dus onze frut is aan het zuur worden hè. Gaan we daar nog langs onze wijnboer. Vervolgens rijden we dan op dinsdag Frankrijk binnen. Onze laatste stopplaats zal Luxemburg zijn.

Ze hier op de camping zo een omroep systeem hebben, ik verschiet mij hier een hoedje.

Ze me hier nu goed aan het verwennen zijn, maar ik ‘move’ niet hè.  Ik mag op de ‘lange’ zetel helemaal alleen liggen. En ze strelen over mijn buikje en mijn kopke, zalig….. Ik hoop dat het nog lang blijft duren zene.

ga terug naar de startpagina

Verlof Frankrijk – Spanje Augustus/September 2012 (laatste deel).

Wat een ramp, ramp, ramp….. Op de camping waar we normaal staan in Sant Pere Pescador, was geen enkele plaats meer vrij. Vermits onze wijnboer daar vlak naast is hadden wij daar natuurlijk wel graag gestaan hè. Maar geen plaats is geen plaats hè, zelfs niet voor de kleine Sloeber. Nood breekt wet, nog slechts een camping in deze buurt de Riu. Maar de Riu, was nog maar een dag/nacht open. Kwam juist voor ons van pas. Dus wij geslapen op de Riu, vroeg opgestaan, naar den wijnboer…. En dan door gereden naar Millau. Millau is al Frankrijk, en is gekend voor zijn mooie brug, die gebouwd is aan de peage autobaan. Dus als je via de péage zou rijden, rij je op de brug. Rij je via de andere weg, rij je onder de brug, maar ze blijft zeer mooi. Millau op de camping Le Viaduc 4*, niet slecht, maar als je op de campings in Spanje hebt gestaan is dit toch maar basic. Niet erg we passen ons weeral aan. De man aan de receptie, is afkomstig van Zoersel, en spreekt dus perfect Nederlands, en is super vriendelijk.  Naast ons staan mensen van het Sint- Anneke, dus die kunnen Antwerps (wat een wereldtaal toch). In Millau zijn veel winkels, en ze bakken daar pannenkoeken. Mijn vrouwtje heeft daar een reusachtige pannenkoek gepakt. Ik dacht nog die gaat ze niet op kunnen, daar zal ik bij moeten helpen. Dus ja, ja… en lekker seg…… eigenlijk beter dan die frozen youghurt. Naarmate dat wij naar huis afzakken, zakken ook de temperaturen. Nog slecht 23°, en morgen zou het regenen.  Morgen vertrekken we naar Saint- Pourcain.

O ja, vergat jullie nog te vertellen, ik heb een nieuwe winterjas gekregen…. Nen bruine met een leuk pelske… Van de moto club van Spanje… 🙂

In Saint-Pourcain, is het altijd een beetje gokken of er nog plaats is. Het is hier een camperplaats met ongeveer 40 plaatsen, maar die is schijnbaar door vele mensen gekend. SP heeft een leuk dorpje met veel bloemen, wel druk van de toeristen. Wij zijn daar natuurlijk op een terras een pintje gaan drinken. 2€85 voor een 20cl Heiniken pintje, pffffff ik drink flessen water van de Lidl, goed en goeikoop.  Woensdag zijn we verder getrokken naar een andere camperplaats in Dieue, niks te zien, geen winkels, enkel om te overnachten. Over de nacht gesproken, het was stik koud, ’s morgens toen ik buiten moest voor mijn p.ske en k.kske was het slechts 6°, niet te doen zene. Morgen doe ik mijne winterjas aan van de Hells Angels van Spanje.

Donderdag aangekomen in Luxemburg, met lood in onze sandalen naderen we schijnbaar het thuisfront…. Doeme toch……

Hier in Luxemburg staan we terug op een camping. Zeer mooie en nette camping (“bonn accueil” in Alzingen). Leuke kleine camping met vlak voor de deur, de bus om naar Luxemburg stad te gaan.

Dus morgen (vrijdag) nog een dagje shoppen in Luxemburg, en dan zaterdag keren wij na dit kort verlof terug naar Merksem.

Het was reuze goed, veel mooie dingen gezien, veel gestapt, gefietst en vooral veel teveel gegeten.

Veel liefs, tot mails, en tot ziens

Sloeber

16 thoughts on “nieuwe mobilhome en verlof Augustus – September Frankrijk – Spanje

 • thank you for web site regarding operater lg rd400 although friend Vga motorist no longer working plz perform this kind of driver LG service middle consumers are likely to supply DISC of all the so-called necessary owners free of cost. Plz firmly insist for just one.
  coque iphone 31100

 • Nice listing right here. I actually have not discovered most of them although experimented with Groove Shark some time back. Really quite an quick web site to work with and there are a lot of tracks from which to choose. Need to try out the remainder at some time!
  coque iphone 8 sport

 • WTF, they are stressing through 3D laser printers doing pistols? You’re certain they print out plastic material? Youre fearful of cheap firearms? Dont ever before move to a dollar retailer my good friend, ull shit ur jeans.
  coque iphone 46493

 • Guy, I absolutely treasured scanning this posting. You may have confident myself to enroll in to the weblog, yet everywhere can I find the RSS feed?
  [url=http://www.nsk114.net/nskblog/?p=1495]coque iphone[/url]

 • I was just simply thinking, precisely what does the RIAA team have as information in which Joel downloaded or perhaps uploaded new music? And is also Fran perhaps necessary to send his computer for the courtroom for check up or perhaps one thing? Now i am simply trying to know how one can possibly learn somebody is definitely revealing songs not having taking part in the revealing them selves. I just acquired a notice through those baddies, u failed to even open it. Now i’m considering simply going to court on my own (I have zero choiceI cannot fork out! ), and Now i’m just simply doing some fishing with regard to the same amount of information as I could.
  [url=https://blog.uniquepalette.com/?p=117440]coque iphone[/url]

 • This software currently dives once I actually make an effort to acccess this since the continue up-date! We can not gain access to some extremely important photos. Remember to tell me how to handle it to correct this specific! My partner and i cant reduce these images!
  [url=http://www.onlinepoker.org/blog/?p=5671]coque iphone[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.