Hallokes,

Ik had het in mijn vorige berichtje geschreven, dat de verlofjes eraan kwamen hé. Wel dinsdag was het zover. Ten eerste was mijn vrouwtje jarig, en ten tweede gingen wij ook vertrekken.  Ons baasje (dien van dat dik gat), moest nog tot 13u30 werken, het is altijd op diezelfde da ge moet wachten hé. Dus tegen den tijd dat ons baasje thuis kwam, had mijn vrouwtje de mobi al voor de deur gezet. Onze andere auto werd in de garage gezet, de fietsen tegen de mobi geplakt, den diepvries ( niet dien van thuis hé) maar de diepvrieswaren, in onze mobi diepvries gedaan en weg waren wij.  Je zal het wellicht niet geloven, maar wij hebben weer 1u aangeschoven in Antwerpen, om goed op koers te geraken. Onze eerste trip ging naar Malmedy. Ik had in de week weer verschillende afspraakjes gehoord, maar ik wist weer niet goed wat er aan de hand was.

Eens in Malmedy zetten wij de mobi voor een andere Belgische mobi. Een beetje alles op orde gezet, en toen kwamen er twee mensen naar onze mobi gewandeld. Ik dacht nog, ik  ga hier eens goed van mijn oren maken, maar eigenlijk zagen het er toch wel toffe mensen uit. Dikke kussen werden gewisseld ?!?!?!?! Blijkt dat wij nog familie met een mobi hebben, ons Rita en onze Gil. En zal ik eens wat zeggen ons Rita verjaart krak dezelfde dag als mijn vrouwtje, dus je begrijpt dat het een hartelijke begroeting was hé.  Na het eten zijn mijn baasjes een bezoekje gaan brengen naar ons Rita en Gil. Ons Sloeberke is in den mobi blijven waken hé, iemand moet het doen hé!

Die van mij laat in hun bedje natuurlijk.

De dag daarna zijn we vertrokken naar Piesport (Moëzel). Ons hier op een mooi plaatske gezet, ons Rita en Gil juist naast ons, lekker gezellig. Ik hoop dat niemand van hen snurkt, want de Sloeber slaapt naast jullie hé. Ons fietsen van onze mobi gepakt, en na de middag een fietstocht gedaan van 35km. Echt een zeer mooie streek. Zeer veel water, mooie fietspaden, Crevits kom eens kijken hé. Kortom een zeer leuke dag. Onze Gil en Rita zijn die avond bij ons nog komen “vergaderen”.

Donderdag morgend kwam den bakker hier zoals ne zot opgereden. Maar hij heeft wel goei pistolets. Dus wij een lekker ontbijtje genomen. We zijn ook nog efkes (ikke niet, want ik mag daar niet binnen), boodschapjes gaan doen. Niks van eten ofzo zene, maar vooral drinken, da komt met al dat “vergaderen” hé.  Na het eten hebben ze hun stapschoenen aangedaan (ikke ni), en zijn we een wandeling gaan maken. De geplande wandeling hebben we niet gemaakt, omdat den druk in den boek van de bibliotheek verkeerd was. Dus maar een beetje onze neus gevolgd, en we waren op weg. Liefst 12km hebben we afgestapt, en die denken niet aan de Sloeber zene, zal in het vervolg eens aandachtig bij die vergaderingen zijn, en ook mijn stem eens laten horen zene. Mijn tong hing op mijn schoenen, zo zijn we niet getrouwd hé.

Deze avond werd er niet vergaderd, iedereen iets vroeger onder de wol.

Het was ne verschrikkelijke mooie dag met veel zon….

Vrijdag terug mijn fietsgerief aangedaan, de bandjes van mijne fiets opgeblazen, en wij terug nen toer gedaan. Ditmaal zijn we tot Bernkastel gereden, heen en terug zaten we weer aan 35km. Op onze terug weg hadden wij eigenlijk den VAB + Touringwegenhulp van de fiets nodig gehad, want onze Gil zijn ketting had goesting om te breken, geen nood alle spullen hebben ze zelf bij. Dien fiets op zijne kop gezet, en in familie verband hebben ze de ketting terug aan mekaar geplakt, het zijn toch krakken hé, en weg waren wij. Onderweg hebben wij ons opgeofferd om nog een pintje te gaan drinken, want onze Gil zijn handen waren zeer vuil, kwestie dat ons Rita haar badkamer proper blijft hé. Dien meneer van da café was al lang niet meer naar den oogarts geweest want hij deed daar een fameus kloppeke. Aan iedereen vroeg hij wat ze moesten drinken, en als laatste aan de ‘mama’. Mijn vrouwtje zat naast ons Rita. Die twee vrouwtjes schillen in jaren “iets” maar je moet wel stekeblind zijn op te denken dat ze eventueel moeder en dochter zijn. In ons beste Duits hebben we uitgelegd dat het leeftijdsverschil amper 14 dagen is (of zoiets), de stelling van moeder en dochter ging echt niet op. Om zijne miskleun goed te maken, bracht hij een ijsje. Voor diezelfde avond hebben wij daar een tafeltje gereserveerd, en allemaal goed gegeten, en een lekker wijntje gedronken.

De zaterdag kwam den bakker weer op ons erf gereden, zoals gewoonlijk pistolets genomen. Onze mobi terug op orde gezet, ons wc’ke gereinigd, en vertrokken om na 1km terug te stoppen. Ik was juist in slaap gevallen, en moest al terug wakker worden. Ons mannen moesten nog wijn hebben…..

We hadden een adres van een wijnboertje gekregen. Dat die 2 mannen het goed kunnen uit leggen, heb ik gehoord. Je moet het maar kunnen hé, dat de wijnboer, de flessen met zijn auto aan de mobi brengt. Spijt dat we verder moesten rijden of onze mannen hadden daar direct nog niet weg geweest zene.

Wij vertrokken in Piesport, richting Sint-Truiden. Sint-Truiden heeft mobi plaatsen, maar die zijn aan een gemengde parking, niet echt leuk om te staan, en er was ook geen plaats. We zijn dan verder gereden naar Herk De Stad. HDS, heeft 7 mobiplaatsen, en is gelegen aan een park met visvijver, en een voetbalveld (dat hebben we geweten zene). Tijdens onze dagelijkse vergadering zagen wij de parking stilaan vollopen. Was daar een of ander feest aan de gang in die kantine. Ik weet niet of ze goe kunnen sjotten, maar lawaai maken wel zene.

Zondag hebben we onze mobi nog een beetje proper gemaakt, al het wasgoed verzameld, de ijskast/diepvries terug leeg gemaakt, het wc’ke gereinigd + al het water laten weg lopen.

Vervolgens hebben mijn baasjes afscheid genomen van onze GIl en Rita. TEGEN MIJ ZIJN ZE NIKS KOMEN ZEGGEN, ZAL HET ONTHOUDEN VOOR DE VOLGENDE KEER ZENE.

En zijn dan richting huis vertrokken.

Hier thuis maken wij de mobi natuurlijk terug leeg, maar we stoppen niks ver weg, want deze week vertrekken wij al terug. Dus de Sloeber gaat goe rusten die 3 dagen, want het zal weer druk worden zene.

Tot het volgende bericht,

Sloeber.

7 thoughts on “April – Malmedy – Piesport – Herk de Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.