Hey, hey, hey dit weekend was Sloeber weer ribbedebie.

Ditmaal zetten wij koers (alléé als we door de file van de ring geraken hé), richting Brüggen.

Brüggen ligt net voorbij Venlo, maar dan op Duitse zijde.

Vrijdag kwamen wij daar aan rond 19u, de camperplaats nokvol natuurlijk. Zitten er twee mannen in een tuinhuisje en die wijzen ons toch nog een plaatske aan. Vlak tegen een boom en een houten tafel, we konden nog net ons deur open doen. Ik moest mijn goddelijk lijf helemaal op de smalste kant zwieren om uit te stappen (beetje overdreven zene, niet da van da goddelijk lijf hé). Naast ons werd er dan nog een Spanjaard tussen geperst, dien tist kwam nog vragen om een beetje op te schuiven. Mañana  zene maat, ge denkt toch niet da wij door het dakvenster kunnen kruipen hé, zot…

Dus ons baasje heeft op zijn smalste moeten snurken, en mijn vrouwtje en ik hebben weer zoals gewoonlijk gewaakt. Na het ontbijt was het probleem opgelost en zijn we naar een behoorlijke plaats kunnen verhuizen.

Brüggen is het fietsparadijs bij uitstek. De fietsroutes zijn goed aangegeven, en zijn zeer mooi. Het grootste gedeelte van deze routes loopt doorheen het bos. Wel goed uitkijken voor de putten in het bos.  Als Crevits nog wat zand moest over hebben, hier kan ze nog wel wat kwijt.

Het stadje zelf is heel gezellig en is op wandel afstand van de camperplaats. Er zijn leuke winkeltjes, veel ijssalons, en leuke terrasjes.

Zondag hadden wij weeral dik spijt dat we terug huiswaarts moesten. Echter niet door gaan zonder te betalen hé. Aan het tuinhuisje hangt een bakje met omslagen, en in het tuinhuisje zit een gaatje, daar kan je die omslag  insteken, 4 euro per nacht + 2 euro voor den elentrik.

Zondag zijn we nog gestopt in Venlo, daar was het juist koopzondag, dus veel Nederlanders op de been hé. Zeker ook een leuke stad, mijn baasje gaat eens opzoeken of er hier ook een camperplaats is, misschien een idee voor een volgende keer.

Veel liefs en groetjes

Sloeber

8 thoughts on “Brüggen Juni 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.