Dankzij al die feesten van de Vlaamse Gemeenschappen (goed dat die er zijn), zijn mijn baasjes en ik weer op reis kunnen vertrekken hé.  Dit keer werd er ook gekozen voor Duitsland, Minheim (Moëzel).

Dinsdag kort na 12u, alles ingepakt en weg waren wij. Na een rit van +/- 3u kwamen wij aan in Minheim.  Op de camperplaats nog niet veel volk, dus konden we kiezen waar we gingen staan. Vermits mijn vrouwtje een zwak heeft voor water, hebben wij ons direct op het plaatske aan het water gezwierd. Stoeltjes uitgeklapt, luifeltje opgezet enz… Na onze volledige installatie, zijn we een klein wandelingske gaan maken, ‘k moest mijn terrein er toch nog afbakenen hé.  In het “dorp” aangekomen, het eerste dat we tegen kwamen was een wijnboer, vervolgens een wijnboer, daarna een wijnboer, naast den deze nog een wijnboer, seg en aan den overkant juist van hetzelfde. Da zijn hier allemaal boeren, wel raar, want ik denk dat die mensen hier niet eten, dat die alleen maar wijn boeren. Heel de straat afgewandeld, en op het einde van de straat toch wel een bakker zeker. Het was wel iets meer dan een bakker, want hij verkocht ook groentjes.

Op onze terugweg (naar de camperplaats), zagen we dat dien bakker ook ’s morgens op de camperplaats zou komen, afspraak tussen 8 en 8u30. Wel de eerste twee dagen is die volgens ons niet geweest, we hebben hem helemaal niet gehoord. Dus is mijn baasje met de fiets effe zelf om mijn pistolets gereden.  Pistolets, awel ik heb er al veel mogen proeven, maar deze hebben den test toch niet zo goed doorstaan. Ik heb er al beter gegeten zene. Ik denk dat die wijn er voor iets tussen zit.

Ons Rita en onze Gil zijn donderdag ook naar Minheim gekomen. Was natuurlijk weer super gezellig hé. Wij zijn efkes boodschapjes gaan doen in Piesport (4km), maar bij terug komst hadden we 40km gereden, ik denk dat iemand verkeerd is gereden (zal ook van die wijn zijn denk ik).  Vrijdag zijn onze mannen wijn gaan proeven. Zaterdag zijn we met ons  allen ook gaan wijn “proeven”. De flessen moesten leeg gemaakt worden want da boereke had zijn leeggoed terug nodig, dus daarom waren ook onze flessen leeg. Ge weet als we kunnen helpen, dan doen we het ook hé.

Den dag daarna heeft diene mens de flessen (die we besteld hadden), om klokslag 10u aan onze mobi’s gebracht, brave mens hé.

Zondag moesten we spijtig genoeg terug naar huis. Het was met veel tegenzin. We hebben prachtig weer gehad, mooie omgeving, en waren in wreed goed gezelschap.

Sloeber

7 thoughts on “Minheim – Juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.