Deze week opgemerkt dat mijne winterjas verdwenen was. Aan mijn baasje enige uitleg gevraagd… pffff <ge moet maar wat harder worden>. Ja seg hij loopt toch ook niet zonder jas naar buiten hė. Met mijn vrouwtje kan ik beter klappen, en zodus werd er een andere Sloeber jas ingepakt. Alles de mobi in en vrijdag wegwezen geblazen, benieuwd waarheen deze keer. Het was weeral koekenbak op den Antwerps ring, ik ben in slaap gevallen ongeveer ter hoogte van het Sportpaleis. Ik hoorde iets van Holland en 98km zag ik uit mijn ooghoek op onze gps, dus ik dacht, ik kan gerust efkes wegdromen. Zo gezegd zo gedaan, 2u30 later stonden we in Breskens. Ik denk dat die twee sloebers van mij, onderweg ook ergens geslapen hebben, of zonder mij uit zijn gestapt, want meer dan 2u rijden voor 98km is toch wat lang hė. Maar de grote schuldige blijkt dus die verdomde file op de Antwerpse ring te zijn.
Voor mij was het wel weer verschieten zene zo ineens wakker worden in Nederland. Met ons avondwandeling eens op de bordjes gaan kijken blijkt dat ik de volgende nachten op camping Zeebad van de Roompot in Breskens zal slapen. Dus lekker op mijn stoeleke gekropen, en goe geslapen, lekker ontbijtje gehad zaterdag, en dan mijn koersgerief aangedaan, om te gaan fietsen. Wij zijn in eene trek naar Cadzand  gefietst. 15km da was weer niet simpel om mijn ogen open te houden zene. Het was zonnig weer, maar veel wind. Mooie fietspaden, kan Crevits nog iets van leren, en een bangelijk mooi strand, met cafeetjes. In Cadzand zijn er een paar winkeltjes, niet echt veel. Een chocomelkje gaan drinken, en dan terug onze fiets op. Da was zeker niet van de poes, wat we hadden nog wind tegen ook, ik heb me nogal moeten inspannen zene. Met al da zand in mijn ogen, zag ik dat ze het Zeebad voorbij reden, dus ikke effe op mijn baasje zijn rug geklopt blijkt dat we nog door reden naar Breskens zelf. Die weten niet wat voor een inspanning dat is voor mij zeker.
In Breskens aangekomen, zeer mooi en aangenaam om te vertoeven. Er is hier een grote camperwinkel, en voor de rest Blokker, Zeeman enz….. Ook leuke cafeetjes, dus een pintje gaan drinken hė. Dan terug naar onze mobi gefietst. Na 35km op mijn tellerke was ik wel moe zene. Goed gegeten en nog een laatste wandeling gedaan, morgen grote dag……..
Vandaag is er eentje jarig hip, hip hoera. Mijn baasje (dien dat altijd tegen mij zegt dat ik een dik gat heb, en diene die mijn jas niet wil meenemen, algoe dat ik mijn vrouwtje nog heb zene).
Dus drie dikke kussen, en veel hip, hip hoeraas voor mijn baasje, het is te hopen dat hij straks eens trakteert. Om 10u moesten we van de camping, ik begrijp da niet zene want ze moeten toch bij ons niet komen poetsen, en ons bed maken wij zelf op! Het was hier zeer leuk, en wonder mooi, hier kom ik zeker nog eens terug.
Omdat het nog mooi weer was zijn we nog eens naar Blankenberge gereden. Blankenberge is Blankenberge hė, Ze klagen steen en been, maar zitten stevig in de toeristen hun zakken, toch weeral een flinke wandeling gedaan. Ik vind dat mijn jarig baasje dat goed kan, nu hij al zo oud is geworden.
Ongetwijfeld zullen bij mijn verhaaltje weer foto’s geplakt worden hė, maar ik ben niet verhantwoordelijk voor die dingen, want soms trekken ze die, als ik minder alert ben.
O ja, ik heb ook een nieuw body’ke gekregen van ‘julius-k9″ niet van k3 hė, nu zie ik er echt wel heel stoer uit zene.
Goed nieuws onze eerste verlofjes komen er stilaan aan:-) .
Van 30/4 (is mijn vrouwtje jarig) t/m 5/5, en van 8/5 t/m 26/5, benieuwd waar we dan naartoe gaan 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 

1.255 thoughts on “Sloeber in Nederland (Breskens)