Hé, hé, hé allemaal,

Het eerste iet of wat verlof is een feit.

Ik had al eens naar mijn baasjes hun werkgever gebeld, want veel verlof hadden mijn baasjes nog niet genomen zene. Ik dacht dat het volledig fout ging aflopen!

Vrijdag (25/4) had mijn baasje nog een verrassingsfeest gegeven voor mijn vrouwtje haar verjaardag (is jarig 30/4), mijn baasje veel te diep in het glaasje gekeken, en zo mottig als een krab, maar zaterdag toonde hij zich een echte vent en zijn we dus “iets” later dan gepland toch vertrokken.

Al 2 weken zijn we op het internet naar de zon opzoek. Mijne nieve zonnebril, moet dienst kunnen doen hé.

We besluiten om koers te zetten naar Berlijn. Berlijn heeft naar ze zeggen veel te bieden, en wij zijn er curieus naar, het weer wachten we wel af!

De eerste dag rijden we tot Hameln (Duitsland), we rijden hiervoor 430km. Hameln is heel gezellig, leuke winkels… Er staan veel verwijzingen naar de rattenvanger van Hameln, maar de enige rat die hier rond loop ben ik precies. Ik ben dan wel eender een Kielse rat.

Na een flinke wandeling in Hameln, besluiten we terug naar onze mobi te gaan. Een beetje eten, en dan vlug naar ons bedje. De nacht voordien liep ik nog om 02u op straat, om mijn p.ske en k.kje te doen, met al die feestjes hé! We liggen nog niet goed in ons bedje of het “gewitter” begint. Donder, bliksem, regen en hagel, en dat heel de nacht lang, maar ’s morgens alles opgeklaard. Mijn baasje snurkt door alles door, maar wij de meisjes hebben natuurlijk weer slecht geslapen hé. Bij mijn eerste wandeling, ik kom buiten… en wie staat daar, der kriminaal polizei, Tatort himself. Een of andere onverlaat had alle geldkastjes opengebroken. Wijzelf hadden 9€, sponsorgeld bijgedragen, daar was hij ook mee weg schijnbaar. Tja, den Tatort zal het wel oplossen zeker. Vermits ik niet op Jack van de Fatman trek, ga ik hem ook niet helpen, ik ben tenslotte in congé hé!

Na ons ontbijtje, zetten we onze weg verder richting Berlijn.

Om 15u komen we aan in Spandau, ong 16km van Berlijn zentrum.

Onze camperplaats ligt vlak naast een voormalige kazerne, volgens ons nu dienstig als een asielcentrum. We wandelen hier al eens links en rechts, en gaan een pintje drinken in de plaatselijke bierstube.

Er staan hier 8 Italianen (in mei/juni, zullen we eens naar jullie komen se), 2 Nederlanders, 3 Duitsers en wij.

Regelmatig vliegt er hier een vliegtuig over, iets verder (in Tegelen) ligt er schijnbaar een vliegveld, gelukkig vliegen die niet ’s nachts.

Morgen pakken we onze fiets en verkennen we de buurt hier verder.

Vandaag, maandag dus, zijn we met onze fiets naar het “Mitte” gereden. Heen en terug hebben we +-35km gereden. Onze fiets hebben we aan de Brandenburger Tor gezet, en van hier zijn we verder te voet gegaan. de Berliner Dom, Berliner Fernsehturm (tv toren aan de Alexanderplatz), en de grootste straat van Berlijn: Unter den Linden zijn we allemaal tegen gekomen. Het staat hier vol met imposante gebouwen, je komt ogen tekort…

Ikke, Sloeberke is steendood, van al dat wandelen en fietsen, zal vroeg donker zijn bij mij zene!

Dinsdag, staat er weer een fietstocht op het programma natuurlijk, ik heb gehoord: scheque pont scharli, of hoe zeggen ze dat juist, zal het eens effe vragen: checkpoint Charlie. Allemaal niet gemakkelijk zene, in mijn taal is da woef en waf en gedaan, maar ja…..

Checkpoint Charlie bezocht vandaag, en ge gelooft het wellicht niet, maar we zijn er alle 3 stil van geworden. Al het gebeuren rond die muur moet voor vele mensen veel miserie hebben teweeg gebracht. Er hangen hier foto’s met begeleidende teksten, en die spreken boekdelen, wat moet het dan in het echt geweest zijn. Er staat nog een stuk van de muur overeind aan CPC. Het loopt hier vol met toeristen, de soevenierswinkels draaien hier op volle toeren, en de eethuizen doen hier ook gouden zaken, gek eigenlijk, op zo een plaats…

O ja, we hebben ook het ambtskantoor gezien van madame Angela Merckel, amaai, fraai optrekje, die heeft flink geboerd, zou ik zo zeggen. Net toen we daar stonden te kijken, verscheen een heel bataljon politie mensen met auto’s en moto’s voor u tegen te zeggen, en precies in het midden verscheen er een dikke Mercedes met getinte ruiten. Misschien ons Angeleke, in ieder geval was de aanwezigheid van de politie al heel indrukwekkend, onze Flup zou erg jaloers zijn als hij dit moest gezien hebben!

Buiten onze flinke wandeling, hebben we dus vandaag 42km gefietst, zal weer vlug/vroeg donker zijn!

Morgen is het D-day, mijn vrouwtje is jarig.

Woensdag, hip, hip hoera, mijn vrouwtje is jarig vandaag! Vele dikke kussen en knuffels, ik heb gehoord dat ze 05 jaar is geworden vandaag. Bijna even jong als ik, wij zien er beide ook wel goed uit hé.

Omdat wij veel gezien/gedaan hebben in Berlijn Mitte, besluiten we het vandaag een beetje rustiger te houden. De mannen van den tour krijgen ook een rustdag hé! We staan met onze mobi in Spandau, en dat gaan we vandaag bezoeken. Spandau heeft een Altstadt + een Neustadt. In de Neustadt vinden we weer de normale winkels van C & A, tot H & M, DM, intersport enz…, maar het is er wel heel gezellig. In de Altstadt staan kerken, en nog een reeks oude huizen. We keren iets vroeger terug naar onze mobi, want we gaan uit eten, want mijn vrouwtje is jarige hé.

Onze algemene indruk van Berlijn:

Wij zijn hier van de ene verbazing in de andere gevallen, heel indrukwekkend! We hebben aan elkaar beloofd, dat we hier zeker nog eens terug komen.

Wat je hier zeker moet hebben, goei benen, goei stapschoenen en een heel goei stadsplan, en een goeie neus voor de richting. Het openbaar vervoer schijnt hier ook, goed te zijn, maar vermits wij onze fietsen bij hadden, hebben wij het openbaar vervoer niet nodig gehad.

Donderdag 1/5, natuurlijk nog wakker geworden in Spandau, vermits het hier vandaag en de volgende dagen slecht zou worden, besluiten wij om stillekes de weg terug aan te vangen. We rijden door naar Dortmund. De camperplaats van Dortmund, is gelegen aan een park met een groot zwembad en sauna complex, bangelijk. We betalen hier aan de camperplaats, maar die meneer is een echt tettergat, goei voor mijn baasje, we blijven hier tot zondag.

Vrijdag 2/5, dagje shoppen gepland, het is heel bewolkt vandaag. We fietsen ong. 7km, en zijn al in het zentrum, ook veel en fraaie winkel! Bij aankomst is het hier slechts 11°, seg wij zijn wel 23° gewoon zene in Berlijn!

We gaan op de middag een Flammkuchen eten (mijn vrouwtje), die weeral kei lekker is, da kunnen de Duitser toch goe maken se. Ik eet natuurlijk weer vrolijk mee, want mijn vrouwtje kan dien Flammkuchen toch niet alleen op, zelfs mijn baasje moet nog helpen!

Tegen 17u30 zijn we terug aan onze mobi, iets later begint het te regen, niet al teveel, maar anders hadden we wel nat geweest!

Voor het eerst deze week steken we de verwarming toch aan in onze mobi, echt ander weer hier, zalig die verwarming voor mijn goddelijk lijfje!

Zaterdag 3/5, we worden met de zon wakker, precies toch nog koud buiten, pffff. Ik moet er wel door hé…….

Terug naar het zentrum gefietst, maar ik voel het al hé, het is volgens mij nog kouder dan gisteren… Ik val bijna uit mijn mand, aan diezelfde bank, op diezelfde thermometer is het nu slecht 9°!!!!!!

Nog een wandelingske gedaan, bij Starbucks een koffietje gaan drinken. Het was ontzettend druk in Dortmund zentrum, want er was schijnbaar een belangrijke voetbalmatch vandaag. Iedereen vroeg op de been, en allemaal in de clubkleuren geel en zwart, van 9u, pinten hijsen en stoer doen, ja watte. We gaan toch terug eten in het gezellig eethuisje van gisteren, mijn vrouwtje heeft genoeg aan een soepje, mijn baasje pakt weer iets speciaals, maar ik mag ervan proeven, en het is echt echt lekker! Nog een beetje gekeuveld in het zentrum, maar we besluiten toch terug om 16u naar onze mobi te fietsen, voor ons werd het toch iets te druk. We maken het in onze mobi weeral gezellig. Morgen blazen we den aftocht hier, en keren we huiswaarts!

Het is een keitof verlof geweest…. Berlijn zeeeeeeer de moeite waard!

Binnenkort vertrekken we terug, maar dan voor 14 dagen, benieuwd  waar naartoe, jullie ook? Ik vertel het jullie wel op, gepaste tijd!

Laat ook eens iets van jullie horen hé, ik schrijf hier precies maar alleen!

Veeeeeeel liefs van Sloeberke

10 thoughts on “Berlijn – Dortmund Mei 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.