Ik liep al vanaf het weekend van Moederkesdag slecht gezind rond! Normaal als mijn baasje vrijdags thuis is trekken wij er altijd op uit! Dit weekend Moederkesdag, gaan we schijnbaar niet weg! Ik had er nochtans al mijn zinnen op gezet, maar niks ervan! En op de koop toe, hebben ze me nog veel alleen gelaten, schandalig! Dus ikke heel de week slecht gezind hé, heb hun het is goed laten voelen se, ze compleet genegeerd, alleen als ik een koekje kreeg, dan was ik bij de zaak, voilá…..
Maar naarmate de week vorderde, werd ik toch beter gezind, want ik zag zo het een en ander in huis bewegen/veranderen wat mij toch weeral blij stemde! Eerst en vooral zag ik mijn grote etensdoos te voorschijn komen, maar niet alleen die doos ook nog een apart plastieken zakje met eten voor mij in. Ben dat eens wat nader gaan bekijken, en dacht bij mezelf, dat kan nooit voor een verlengd weekend zijn, zelfs niet voor een week, want dan moet ik mij een breuk eten. Dus eens verder gaan snuffelen, zag ik ook een stapel broeken, t-shirts, enz klaar liggen, dus ik dacht da komt dik in de chaquoche. Zal vanaf nu maar wat vriendelijker zijn, of mag nog niet mee⁉️
Woensdag heb ik tekst en uitleg gekregen, donderdag na het werk vertrekken, 4 weken, ergens richting Spanje, JOEPIE ⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️.

Donderdag 17u, alles ikke ook, in en rond de mobi en VERTREKKEN.
Ben in slaap gevallen ter hoogte van het Sportpaleis, en vervolgens al in Frankrijk wakker geworden met een doeme van mijn baasje! De eerste stopplaats Arras bleek volzet te zijn, seg moeten die Fransen hier vandaag ook allemaal zijn, hun land is zo groot maar uitgerekend vandaag dat Sloeberke, hier wil staan, staan zij hier ook. Mijn baasje had gelijk, doeme toch….
Mijn baasje pakt direct zijnen toverboek (ook wel campergids genoemd), en zoekt een andere plaats waar we eventueel kunnen staan. Blijkt dat de camperplaatsen hier niet dik bezaaid zijn, en we dus een stukje (+/- 1u) terug moeten rijden. Het zijn niet zoveel kilometers terug, maar langs erg bochtige wegen, dus doen we er iets langer over. We slapen vanavond in Richebourg, niks te zien, staan vlak bij een voetbalveld. Hier staan nog 3 andere mobi’s, rustige nacht gehad. Mijn baasje had de wekker van zijn gsm gezet, om 07u30, maar ondertussen de batterij plat (van zijn janetten telefoon), dus wakker geworden om 08u. Doordat wij een stukje terug zijn moeten rijden, is dit extra voor den dag nadien natuurlijk!
Wij vangen de rit aan naar Esveres sur-Indre (503km)! Daar aangekomen, hebben wij (wat een geluk) het laatste plaatske kunnen bemachtigen. We maken nog een wandeling, geweldige stad hier, er is een beenhouwer, een bakker, en zelfs een restaurant, geweldig……
Zaterdag 23/8 vertrekken wij hier terug, dit keer naar St. Savin, 30 km van Bordeaux. Naarmate onze kilometers oplopen, stijgt de temperatuur toch ook. Alleen ’s morgens/’s nachts is het hier pokkenkoud, slecht 13°, dag temperatuur is toch al 19, soms 23°. Vandaag maakt mijn vrouwtje van de gelegenheid gebruik, om mijn baasje korter te zetten, ik bedoel wel zijn haar hè! Hier valt ook niet veel te melden, geen beenhouwer, geen restaurant, maar wel een bakker die om 15u al gesloten is⁉️ Hier zijn slecht 2pl, wij hebben er eentje van, benieuwd wie onze buurman zal worden?
Morgen trekken we verder naar Biarritz!
Biarritz was een dikke nul, geen plaats voor Sloeberke! We rijden verder door naar een andere plaats, ook niks! Ook de derde plaats is niet geschikt bevonden, dus besluiten we verder te rijden ineens richting Spanje. Na ong. 80km gereden te hebben, stranden we in San Sebastián, ook op een camperplaats, hier hebben we op één na het laatste plaatske, ’t moeten altijd niet dezelfde zijn die er overschieten hé! Rond de camperplaats liggen allemaal universiteitsgebouwen. Wij maken hier direct een wandelingske, veel slimmer zijn we er niet van geworden zene! Het is hier een doorreis camperplaats, dus enkel plaats voor de mobi, maar je mag hier niet buiten zitten. Algoe dat het hier maar 25° is en niet warmer, want anders was het in de mobi bakken geblazen ⁉️
Morgen, maandag trekken we verder naar Bilboa (122km). In Bilboa zou er een camperplaats voor 77 mobi’s zijn, dus waarschijnlijk plaats genoeg, enig nadeel dat de camperplaats op een serieuze hoogte ligt! Aangekomen in Bilbao, moet mijn baasje nog aan die fameuze klim beginnen! Ik hoop dat we zeker geen tegenligger en vooral geen dwarsligger gaan tegen komen, want dat gaat problemen geven! Het is niet alleen hoog, maar ook wreed bochtig, en met nen bocht bedoel ik dan ook recht achter het hoekje hè! Ik knijp stijf mijn oogjes dicht, val in slaap met mijn tanden bloot (vooral voor dienen tegen en dwarsligger hè), en schrik er weer van dat we op zo een hoogte aankomen! Dikke duim, voor mijn baasje, omdat hij de mobi met al zijn kilo’s weeral goed op den berg heeft gekregen. We staan met de snuit van de mobi, vlak voor/boven Bilbao, knap! Aan diene bewaker vragen we hoe we best naar beneden gaan⁉️De enige manier blijkt de lijnbus te zijn, naar het stad is het 6km, maar door het hoogte verschil is het niet te doen te voet of met de fiets. Wij dus gepakt en gezakt, naar de lijnbus…. Komt daar de bus aan….. Maar we worden geweigerd, no perros (geen honden). Mijn baasje is toen een beetje kwaad geworden, ik maak mij zo klein als iets, kan er toch ook niks aan doen hè !! Als Sloeberke niet welkom is, zullen ze aan ons geen enkele euro verdienen .
Dinsdag, we vertrekken nu naar Salamanca

 

29/8, wij volgen onze gps weer heel getrouw, tot ze op een bepaald ogenblik zegt “u hebt u bestemming bereikt”, hoe⁉️ wij staan hier op een vierbaans rijvak. De Spanjaarden gaan niet graag hebben dat wij hier ons tafels en ons stoelen buiten zetten zene, dus er klopt iets niet! Dat weet ik wel zeker! Mijn baasje rechtsomkeer gemaakt en aan een benzinestation gaan vragen. Ons Spaans was precies iets te moeilijk voor die pompbediende, en hem verstonden we ook niet! Een Spaanse dame die daar stond te tanken, en daar viel wel mee te praten, volgens haar stonden we langs de verkeerde kant van het water, we moesten aan den overkant zijn⁉️ Optie 1, overzwemmen, maar mijn baasje en ik zijn daar zo wild niet van. Ons wassen met water, en eventueel ne plas gaat ook nog juist, maar alles groter dan een visbakje zijn wij echt niet voor te vinden, dus optie 2 dan maar hé, er waren nog andere opties, maar die wil je niet weten….. Die dame stelt voor om achter haar te rijden lief hé, madammekes toch hé! We rijden inderdaad terug over het water, op een moment doet ze teken dat we naar links moeten, maar hier in Spanje wil dat zeggen dat je eigenlijk, eerst rechts moet afslaan, rond het rondpunt, om daarna naar den overkant te rijden, goed bedacht als je het op voorhand weet natuurlijk. Wij niet dus keren we maar in een volgende straat! We zien hier ook niks, geen mobi’s, geen aanwijzingen, niks…. Ja seeeeeeg! We rijden maar door tot een ander benzinestation, en vragen het daar nog eens. Terug draaien tot net voor het verkeerslicht, daar rechts indraaien. We doen dat natuurlijk, en waarachtig, achteraan ligt een opslagplaats voor oude en nieuwe auto’s, waar ook transporteurs komen, en hier zijn 20 plaatsen voor mobi’s voorzien! Alles picobello in orde, met alle voorzieningen erop aan, en bewaakt!
Dus aangekomen in Sevilla, man, man, wat is het hier heet, liefst 41°!!! Als ik ziek ben, en ik heb het zo warm, dan moet ik naar den dierenarts, dus Sevilla heeft koorts!
We rijden met onze fiets naar te place to be, waanzinnig mooi, tof, groot, schitterend…. enz…. Er rijden hier zelfs koetsen met paardjes. We geraken hier echt niet uit gekeken. In alle straten hangen hier doeken aan de gebouwen, om de mensen hier toch schaduw te bieden, anders was er hier geen kat op straat, en ikke ook niet, pffff. Mijn baasjes hebben een drinkenbus met water voor mij bij van 1/2l, en om de vijf botten moet ik drinken van hen, goed hé! Ook de dag nadien, is het nog warm. Maar dan amper 37°, ook dan trekken we met onze fiets erop uit, dat geeft toch enige verkoeling, want ik zit goed beschermd tegen het zonnetje! Ook vandaag zijn we weer erg onder den indruk van Sevilla! We eten rond de middag weer lekkere tappa’s! Mijn drinkenbus is weer bijna helemaal leeg tegen dat we terug aan de mobi zijn.

Voor diegene die het graag volgen, we hebben al meer dan 2500km gereden, oei heb Ik dan al 2500km geslapen, ik bedoel gewaakt hè⁉️

31/8 CÓRDOBA, ook wonder mooi, we staan nu op camping El Briliante, veelal tussen de bomen, maar dat is goed voor de warmte! Ook nu zien we kei mooie gebouwen, je kan het zo gek niet bedenken, maar hier ook is het pokkewarm. Over die drinkenbus hé, ze verzorgen mij hier keigoed, maar ze zitten er ook niks mee in om zelf iets te gaan drinken zene, zo dat ik ook een beetje kan rusten, het zijn zo’n brave sloeberkes se mijn baasjes!
By te way, ben vandaag in een fontein gezet, was eigenlijk wel aangenaam, want ik ben zelf naar het tweede fonteintje gelopen. Mijn baasjes lacht wel, maar ik was goed verfrist, en mijn tijd komt nog wel zene……

Morgen vertrek naar Granada, benieuwd?

 

1/9 alle sloeberkes terug naar school, maar deze Sloeber is nog in verlof.
Vanaf vandaag staan we in Granada (heeft ook koorts 40°), op camp. Reina Isabel. Reina Isabel hebben we niet gezien, maar haar man wel, althans hij zat aan de receptie . We zoeken ons hier een plaatske, en installeren ons. We inspecteren het sanitair, dat weeral goed is bevonden. Mijn baasje merkt hier zelfs een schoon zwembad op, mmmmm! Vermits dat het al over de middag is, je geraakt gewoon aan die Spaanse tijden hé, besluiten we van eerst te eten.
Ons baasje zegt, “zal eerst brood bestellen voor morgen”! Oké, de meisjes zetten de tafel wel. Bordjes, bestek enz, maar ik laat het beleg, en boter nog efkes in de ijskast staan. Wij zetten ons nog efkes neer, want ons baasje is nog altijd niet terug! Nog toch bijna 1u, is mijn vrouwtje ongerust, en gaat ze toch eens een kijkje nemen se! Staan die twee Charles (mijn baasje, en de man van R Isabel) over Belgisch bier te praten. Ze zeggen dan iets van vrouwen hé! Mijn baasje schrikt dat het 15u30 is, als hij aan zijn bokes begint, tja….
Dinsdag gaan we per fiets naar Granada, niet simpel door veel weg werkzaamheden, en die vervelende ronde punten hé! De kruispunten zijn groot, en iedereen vliegt daar tegelijk op hé, brommers, bussen, auto’s, taxi’s die haast hebben, zeer gevaarlijk, en ergens rijden daar nog 2 fietsers tussen! Granada is ook weer goddelijk, mooie winkels. We doen ook de klim naar den Alhambra, best wel vermoeiend zene! Plan was dat een van mijn baasjes zouden binnen gaan, want no perros hé! Eens boven (TE VOET HÉ), al die Chinezen/Japanners met hun paraplu’s en dikke fototoestellen, pakken wel den taxi zene! De inkom is 14€/man/vrouw, maar de wachttijden zijn ons nog te lang voor we binnen mogen, het is hier flink warm, en nergens is er schaduw om te verpozen met mij! We besluiten, dus terug naar beneden (te voet) te gaan. Wat ons in Granada opvalt, bij iedere bestelling (drinken), krijg je automatisch een tappa bij, ene keer patatjes met stoofvlees, ene keer spirelli met kaas en ham, en ene keer kroketjes, pffffff. Ze kunnen geen tappa’s meer zien. Als je goed kan tellen hebben mijn baasjes gedurende den dag 3 pintjes gedronken, maar mijne 1/2l was ook op, dus…… Na een lange wandeling en nog veel bezienswaardigheden, springen we terug op onze fiets, richting mobi. Na deze helse, en hete tocht, besluit mijn vrouwtje om wat verkoeling te zoeken in het ‘schoon zwembad’, ze knipoogt naar mij, benieuwd wat ons baasje gaat doen hé! Mijn vrouwtje trek haar badpak aan… Reactie van mijn baasje, hoe⁉️ En jij zegt niks….! Mijn vrouwtje kwam verfrist terug, mijn baasje zijn zwembroek is zelfs niet uit de kast geweest.
Granada ligt dicht bij Motril, het vroegere buitenverblijf van onze vorige koning.
Woensdag 3/9: vertrekken we richting Roquetas De Mar (Almería). Maar eerst maken we een tussenstop in Guadix, na +/- 67km. De stad met de witte grotwoningen, dit was een tip van Chris en Coiske, onze buren. Awel hij was goud waard! Wij zijn helemaal tot boven gewandeld, zodat wij een mooi uitzicht hadden op die grotwoningen, en tot groot jolijt had een Spaanse slimmerik, zijn huisje opengesteld, om te komen bezichtigen. Leuk hoor zijn muren waren inderdaad de rotswanden. Hem 2€ in zijn polle geduwd, was zelfs de perros geen probleem. Dus ik op mijn baasje zijn arm, en wij alle kamers van zijn woning gezien, en mogen fotograferen, toppie. Het was er kraaknet, volgens zijn uitleg is den temperatuur in zijn huisje altijd rond de 20°, ondanks de 42° van vandaag merk je het verschil heel erg! Met 2€ in zijn hand kan zelfs een oude Spanjaard zich verstaanbaar maken, nen echte zakenman, knap!

 

Na Guadix zijn we nog door gereden naar Roquetas de mar (Almería), wel spijtig dat Guadix geen camping heeft, want het zou zeker de moeite zijn geweest om daar iets langer te blijven. Het dichtst bij, was dus Roquetas de mar (Almería), op 122km. De camping was zeker niet slecht, het sanitair was dik in orde. Spijtig dat er zo weinig te zien was, er was zelfs geen dorpje of wat dan ook!
Vrijdag 5/9, trekken wij naar Pilar de la Horadada, camping Lo Monte, wauw van een super camping gesproken, wij hebben hier een plaats van wel 10m breed, en ook 10m lang! Ze hebben hier een wonder mooi zwembad, en een toffe bar, alleen hun paëlla zou beter kunnen, maar je kan niet alles willen hé! Doordat mijn baasje dat mooi zwembad zag, zei hij “we zullen hier eens gaan zwemmen hè”, benieuwd! Wil ik jullie eens iets vertellen, dat hadden we deze reis nog niet tegen gekomen se, Belgen. We krijgen hier plaats 154 toe gewezen, en wij staan toch vlak naast Belgen zeker! We raken aan de praat, blijken deze mensen nog achter onze hoek te wonen! Stoem hé!
Omdat we zaterdag toch zouden gaan fietsen, haalt ons baasje de fietsen alvast van de mobi! Wat blijkt mijn baasje zijn achterband is lek, na een paar doemes, kan hij een nieuwe achterband steken! Bravo!! Dus zaterdag doen wij een tochtje oa naar de haven van Pilar, en wij rijden hier nog eens links en rechts! Ik zit achteraan bij mijn vrouwtje op de fiets, dus…. Mijn vrouwtje dacht zijn wij twee (sloeber en mijn vrouwtje) misschien een aantal kilo’s bijgekomen, hier klopt precies iets niet! Mijn vrouwtje zegt nog tegen mijn baasje, “is mijn band niet plat”? Neen toch niet, mmmmmmm Mis gezien natuurlijk, de meisjes worden nooit van den eerste keer geloofd hé! Dus aangekomen aan de mobi, achterband langzaam leeg gelopen! In onze garage zit echt veel in, maar wat zit er niet meer in een binnenland, want geloof het of niet, bijna wekelijks heeft iemand van ons een platte band. We zitten 7km, van een fietswinkel, 9km van den decathlon, schijnbaar, dus …. Onze brave Belgische buurman stelt nog voor om efkes met zijn auto te rijden, maar de Schnidy’s trekken hun plan hé. Morgen is het zondag, niks open….
Geraken we aan den fietswinkel of aan den decathlon, spannend hé⁉️

Nog nieuwtjes: als wij zo een tijdelijk verblijf hebben, waar onze mobi op staat, moet ik niet meer aan de ketting, volgens mijn baasjes heb ik mijn jaren van verstand gekregen, zodat ik wel bij hen op het hofke zal blijven, mmmmmmm
Zoals een goei chiuawawa moet doen, plas ik niet op het terrein van de camping, maar wacht ik netjes tot na de afsluiting voor mij gevoeg te doen, flink hé!
Mijn baasje is 10min gaan zwemmen vandaag, ik wist niet wat ik zag zijn zwembroek, ik was nog maar net in mijn eerste slaap, of hij stond er al terug, pffffff. Den dag nadien had hij weeral een goed excuus om niet te gaan zwemmen, dus zijn zwembroek is toch al een dag nat geweest voor 10min, een record!

Ja hoor, mits enige kunstgrepen van mijn baasje, zijn wij in den decathlon geraakt, en nog terug ook, goed hé! Toch enkele binnenbanden en plakgerief terug gekocht, kwestie van het lot niet uit te dagen hé! Ook hadden wij een tip gekregen van den Eddy en Marie Rose, onze brave buurman/vrouw zowel in Spanje als in Merksem⁉️Als je toch naar den decathlon gaat, er is vlakbij een openlucht shoppingcenter Zenia, ook de moeite. En jawel het shoppingcenter was zeker de moeite! Zelfs groter dan Wijnegem shoppingcenter!
Dinsdag 9/9, afscheid genomen van Eddy en Marie Rose, toch wel een beetje met spijt, want het waren aangename mensen. Eddy en Marie Rose, het zijn lieve mensen hoor ik mag soms op hun hofke eens ne goeiedag komen zeggen, maar dan moet ik wel vlug teruglopen zene!

40km verder gereden, camping Marjal in Guardamar del Segura, wauw ook een tip top camping met nog een mooier/groter zwembad als in Pilar. Het is een 5* camping met alles erop en eraan. Zelfs met Spa, ik sta al 2 dagen aan te schuiven om Spa te drinken, maar het schijnt dat het iets anders is. Woensdag fietsen we naar Guademer Stad, ong 5km. Leuk om eens te doen, en de markt staat erop woensdag. Leuke winkels en veel kooplustige. En diene band had mijn baasje goed gemaakt zene, want ik heb er met mijn volle gewicht opgezeten, en hij is nog altijd oké!
O ja, ben vandaag niet braaf geweest, ben opeens wakker geschoten, mijn vrouwtje was weg, mijn baasje was aan de fietsen bezig, denk dat hij fietsenmaker gaat worden! Heb nog geroepen naar mijn baasje, “waar is mijn vrouwtje” maar hij hoort de laatste tijd niet meer zo goed (bijna “5⃣0⃣” hé), dus ben ik eens op het wegje gaan kijken naar mijn vrouwtje hé. K’ hem nogal naar men voeten gehad zene, pfffff. En daarna van mijn vrouwtje ook, want mijn baasje kan da natuurlijk niet verzwijgen hé, …… wacht maar manneke!
Ondertussen zijn er 589 foto’s getrokken, en al 2u gefilmd, niet allemaal van mij hé. Ook hebben we al 3414km gereden!

11/09, vandaag rijden wij voorbij Valencia, richting Oropesa Del mar, camping Didota!

 

Oropesa Del mar, camping Didota! Wel, wel, wel keigoei camping. Niet te groot, juist goed, wel iets meer Nederlanders, en af en toe zelfs een Belg (niet zo sympathieke Belgen als in Pilar, de deze spreken zo een beetje koeterwaals). Vrijdag te voet geweest naar de “stad”. Toch al vlug +/- 10km gewandeld, seg ik heb wel korte pootjes hé! Veel souvenierswinkels en een heuse waterpartij met glijbanen om u te te zeggen in Marina D’Or , onze stad! We keuvelen hier een beetje rond, en gaan natuurlijk een pintje drinken, ook is het hier pokkewarm, niet zoals onze vorige verblijven maar we halen hier ook met gemak 32°! Na de middag pakken we allemaal ne siësta, kwestie van het niet af te leren hé! Hier kunnen wij gerust 100j worden siësta, een beetje zwemmen, en dan gaan eten, wie doet beter? In de avond is het hier tappa-avond, met live muziek. Omdat mijne siësta helemaal nog niet ten einde is, laten mijn baasjes mij maar effe in de mobi, want er zijn nog andere hondjes + de zo’n schijnt hier om 19u nog redelijk goed. Ik installeer mijn in de mobi voor een schoonheidsslaapje. Ik hoor wel de muziek van de tappa bar, een Spaanse man tracht Tom Jones te zingen, best goed, ook de vogeltjes dans brengt hij ten uitvoer, en nog vele ander, maar die hoor ik niet meer…..
Na ong. 45min, maken ze mij wakker om een wandeling te doen, dik tegen mijn goesting, want ik zat zeker nog niet in mijn REM-slaap! Bovendien is het geen uitje vlug, vlug, maar een serieuze avondwandeling. Ja seg, ze moeten waarschijnlijk hun eten laten zakken, maar ik heb toch niet zoveel gegeten hé! Ben blij dat het voor hen lekker was!
Zaterdag, via een tipje, kwamen we te weten, dat hier een goeie fietsroute is. Langs de kust richting Bennicásim, de fietsroute, zo wonder mooi, we fietsen door 2 tunnels die speciaal en alleen ontworpen zijn voor voetgangers en fietsers, wauw geweldig. In de tunnels is het even afkoelen geblazen, natuurlijk. Na +/- 10km, bereiken we Bennicásim, nu rijden we onze fietsbanden niet lek zoals gewoonlijk, maar nu is mijn baasje zijn batterij (van de fiets) plat! Op zuivere wilskracht kan hij verder rijden, nen echte held hé! We gaan hier in de supermarkt, bij den echte Chinees, gene nasi goring maar andere inkopen doen! Deze supermarkt verkoopt echt alles, maar geen eten! Ik denk zelfs dat je hier een olifant kan bestellen. Zou het niet gezellig vinden, want die is echt veel groter dan ik hé! We kennen deze Chinees, en ook Bennicásim want we hebben hier 2 jaar geleden in camping Bonterra park gestaan (doggy key, wert je nog?). We gaan dan ook een pintje drinken, in ons vast cafeetje van toen, in de straat! Alles weeral pico bello, we fietsen terug naar onze mobi, we hebben vandaag 37km gefietst, pfffff! Vanavond paëlla avond op de camping, joepie kan ik misschien een beetje bijslapen, want vandaag heb ik ook 37km gefietst hé!

Morgen vertrekken wij hier, want onze frut is aan het zuur worden! Wij hebben verschillende vrienden, die het niet kunnen laten, om ons daaraan te herinneren, slechte karakters!!!!!

 

Dinsdag 16/9, aangekomen in Pals, camping Mas Patoxas. Pals ligt net voorbij Platja D’Aro en voor Rosas. We zitten nog een 100km van de Franse grens, en toch nog een 1.300km van huis! Eens aangekomen hebben we ons mobi’ke een leuk plaatske gegeven. Deze camping is ook niet zo klein te noemen, maar ze is veel overzichtelijker en charmanter! Ook de sanitaire blokken zijn veelvuldig aanwezig, je hoeft maar een paar passen te lopen, en je bent er al, goed als het eens dringend is hé! Ik heb da probleem niet zene! Mijn baasjes ook niet want wij hebben een klein kamertje aan boord! De sanitaire blokken zijn weer kraaknet, proficiat voor alle Spaanse wc-madammen/meneren!
Het weer in Pals is wisselvallig, maar gelukkig nog geen regen!
Na het middag eten, pakken we onze fietsen van de mobi! Het “centrum” is maar 1,3km verder, daar gaan we eens een kijkje nemen se. Leuke verrassing, want daar komen we een oude kerk tegen, een oude toren + een oud hospitaal. Bangelijk fotogeniek, en Pals schijnt gekend te zijn, want ze kappen hier een bus af met Franse mensen. Voor de rest zijn er hier verschillende “eethuizen” en vliegen de aanbiedingen van tapa’s je rond de oren. Onze diepvries en onze ijskast moet dringend minderen, dus we besluiten om aan onze mobi te eten.
In de nacht barst er weer een onweer los, om U tegen te zeggen! Deze nacht kruip ik maar dicht tegen de sloeffen van mijn baasje, maar mijn baasje is eventjes wakker bij het begin van het onweer, maar snurkt er dan weer vrolijk op los, heb ik ook niet veel aan, nu ik toch een beetje bang ben hé! Maar ja, om de kerk een beetje in het midden te houden, denk ik zal eens bij mijn baasje gaan liggen …. De volgende keer (hoop dat er gene meer komt), ga ik terug bij mijn vrouwtje liggen zene.
Woensdag rijden we nog naar Palafrugell met de fiets. Palafrugell is het ietwat groter dorpje, ong. 5km voorbij onze camping! Het is de bedoeling van de laatste Spaanse aankopen te doen! Het weer is maar zus en zo, en op de vraag van mijn vrouwtje om eventueel regenjasjes mee te nemen, antwoord mijn baasje dus nee…. ⁉️We doen onze laatste aankopen, en besluiten ook nog een pintje te gaan drinken. We gaan hier zelfs een pizza eten. Die Spaanse pizza was kei lekker, ben weeral met mijn poepeke in de boter gevallen, zou misschien beter zeggen in de pizza gevallen. Maar in mijn ooghoekje zie ik toch onheilspellende donkere wolken, wat zeg ik, zwarte wolken. We stappen toch op onze fietsen, en beginnen aan onze 5km. Ze zetten er flink vaart in, maar ….. Het water valt met bakken uit den hemel, bovendien is er nog een flink onweer bij ook, ik ben echt slecht gezind zene! Mijn baasjes trappen hun ziel uit hun lijf, maar ondertussen worden we flink nat, en dat gedonder hé⚡️⚡️. De enige plaats om efkes te schuilen is een tankstation, daar gaan we efkes staan. Mijn baasje maakt een constructie over mijn mandje dat ik toch een beetje kan schuilen! Met nog 1km te gaan, wagen we ons toch terug op de fiets. Weer recht op hun trappers leggen ze deze laatste kilometer af, in een snel tempo, Tom Bonnen zou jaloers zijn, ofwel hebben die twee iets gesnoven! We komen aan, aan de camping, mij zwieren ze eerst in de mobi (lief hé), daarna zwieren ze onze inkopen in de mobi! Mijn vrouwtje sluit in de slaapkamer alle ruitjes licht-dicht af! Daar leg ik me dan maar efkes neer, want ik haat dat onweer hé⁉️ We hebben het juiste moment toch gekozen, om door te rijden, nadien regent het onophoudelijk 2u aan een stuk! Het gedonder stopt, na ong. 1u, Sloeberke terug iets blijer!

Pals, camping Mas Patoxas is onze laatste slaapplaats in Spanje, met weeral spijt in ons hart. Morgen rijden wij de grens over en zitten we al in Frankrijk richting Merksem, snik, snik …..

Vandaag 18/9 vertrokken in Pals. We verlaten Pals, met heel zonnig weer! We hebben op voorhand gezien het verloop van het weer voor onze terug weg, en dat beloofd niet veel goeds! We krijgen afwisselend, bewolkt, dan weer iets zonniger weer. Maar spijtig genoeg daalt daarmee ook de temperatuur! Van ons 45° aan het begin van de vakantie, hebben we nu nog amper 18° over! Ons korte broeken worden geruild, voor iets langere broeken, en er staat nog veel wind ook! Na dik 400km gereden te hebben zitten we inderdaad al in Frankrijk, namelijk in Malzieu, dus al dik voorbij Narbonne, in de buurt van St. Flour. Malzieu is een historisch stadje met een heus middeleeuws fort. Alle woningen zijn er in gebouwd, leuk om te zien! Spijtig dat de bewoners hun auto’s mee tot aan hun deur mogen nemen, want dat verstoord toch een beetje het zicht. Midden in deze omwalling, staat een mooie kerk, maar je vind er ook een bakker, een beenhouwer, en een schooltje. Er hangen ook affiches voor een middeleeuws spektakel, echt leuk om hier te zijn.

Vanaf nu worden het alleen maar slaapplaatsen, die we nodig hebben om de afstand naar huis te overbruggen. Maar vermist ze mij bij hebben, doen wij natuurlijk nog altijd wel wandelingen rond en in onze buurt van de slaapplaatsen hé!

We zitten nog 878km van Merksem, pfffff!

 

Vrijdag 19/9, laatste stopplaats in Frankrijk: Chaource, camperplaats, 10pl, op 415km van Merksem. Een verzorgde camperplaats met volledige service, we komen hier pas laat aan, omstreeks 18u omdat we voorheen aan een andere plaats hebben gestaan die ons niet beviel! Hier staan verschillende mobi’s, en zelfs ook enkele Belgen!

 

Als we terug thuis zijn (dan heb ik een beetje meer tijd), leg ik klacht neer bij de weer goden! Ik stuur sofort een klachten brief voor die onweders! Wat denken die wel, op een Spaanse reis, onweders geven, stoemmerikken!

 

Ik zeg het niet graag, maar ik ga weeral een hele hoop stress tegemoet! Als mijn baasje terug aan het werk zijn, moet ik TERUG om 05u30, uit mijn bedje, je weet wel p ske en k kje, EN het zal kouder worden! In het weekend, als iedereen kan uitslapen, zit mijn vrouwtje soms al om 6u op, die begint dan af te stoffen, wasmachines te wassen enz…, dan kan ik ook niet meer slapen hé, dus STRESS. Ik hoop dat mijne winterjas al klaar ligt!

 

– Wisten jullie: ik heb “7 delen” verhalen geschreven, jullie van alles vertelt, binnenkort worden deze verhalen geplakt op de website www.wijtrekkeneropuit.be, maar dan staan er natuurlijk ook foto’s bij!

– Wisten jullie: dat er een nieuwe website op komst is, wel met hetzelfde www adres.

– Wisten jullie: dat wij op de website meer dan 6.000 volgers hebben, en dat jullie telkens de primeur hebben⁉️

– Wisten jullie: dat wij 5.493km gereden hebben, en dat mijn baasje dat helemaal alleen doet, hij vind dat plezant, en ontspannend, en terwijl kan ik op mijn vrouwtje haar schootje slapen, joepie => goe van mijn baasje hé!

– Wisten jullie: dat ik van die 5.493km, 5.490km op mijn vrouwtje haar schootje geslapen heb, en die 3km die ik er niet heb op gelegen is omdat mijn baasje dan iets te drinken of eten wil, dan kan ik niet slapen hé!

– Wisten jullie: dat ik ongelofelijke toffe/lieve baasjes heb,  ik mag overal mee. Waar Sloeberke niet mee mag/kan gaan mijn baasjes ook niet, voilá!

– Wisten jullie: als ik mijn voorraad eten zie, ik gerust nog een aantal weken kan weg blijven!

– Wisten jullie: als we terug thuis zijn, iedereen op de weegschaal zal moeten staan, naargelang de veren springen, diegene die er dan op staat, op dieet zal moeten! Ik al mijn geld op mijn vrouwtje gezet heb, want mijn baasje toch nogal veel crème gelaskes heeft gegeten⁉️

– Wisten jullie: dat mijn vrouwtje nog een dag extra thuis is (wassen en droogkasten), dus mijn baasje MAG maandag al gaan werken!

 

Wij hebben een wonder mooie vakantie gehad, veel bezienswaardigheden, ongelofelijk veel foto’s kunnen trekken van bijzondere dingen. Ik mis Spanje nu al… Hoop eigenlijk van volgend jaar weer terug naar Spanje te gaan.

 

Hoop dat jullie ook genoten hebben van onze verhalen!

Altijd plezant als we daar reactie op krijgen!

 

Veel liefs, een dikke poot en knuffel

SLOEBERKE

 

 

 

 

 

224 thoughts on “spanje september 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.