hieronder hebben we link gezet waar jullie een kort overzicht van ons verlofje kunnen bekijken.

Veel Plezier

kort overzicht verlof Frankrijk – Spanje

Vertrokken!!!!

Woensdag, ik dacht een gewone werkdag. Mijn baasjes zijn die dag wel extra vroeg begonnen 05u, waarom weet ik niet, maar moest wel vroeg opstaan om buiten te gaan. Ik zag wel weer van alles gebeuren (inpakken), maar ja…. Met mijn twee sloebers weet je nooit hé! Ik denk ook dat ze veel hebben ingepakt terwijl ik sliep. Maar als het voor op reis te gaan is ben ik nooit moedwillig!

Dus … Woensdag mijn sloebers thuis, en rush en hurry. Ik weet echt niet hoe ze het geflikt hebben, maar onze mobi was al helemaal ingepakt! Dus ikke vlug een p.ske en k.kske gedaan, mijn baasje heeft onze fietsen op de mobi vastgemaakt, en op minder dan een 1/2 u wij schuppens weg, joepi!!!!!!

Ik hoor al weken iets over pizza’s enz, maar ja, pizza’s kan je overal eten hé, maar het fijne weet ik er doorgaans ook niet van! Dus ik val zoals gewoonlijk aan het sportpaleis in slaap, we staan daar toch in file of ik nu wakker ben of niet, helpt toch niet! Ik ben er redelijk gerust in, ik heb mijn zakken met eten zien staan, er is genoeg water in onze mobi, dus wat moet een chihuahua nog meer hebben….

Dus wij onderweg, plaats? Voor mij nog onbekend, maar als ik straks een oog open doe, zal het waarschijnlijk wel duidelijker worden. En ja watte….

Aarlen, nabij de brandweerkazerne, plaats voor 5 mobi’s maar tegen wij er staan, staan er plots wel 15 mobi’s, zijn die ons misschien achterna gereden, kennen wij die allemaal??? Ik denk het ni, we hebben hier een rustige nacht. Tegen 09u vertrekken we hier terug, het zal al duidelijk zijn zeker, het zullen geen pizza’s worden, maar eerder Franse kazen, mij maakt het niet uit, ik ben 24/24, bij mijn 2 schatten, en kan dan er dan weer eens goed van profiteren se.

Donderdag best een vermoeiende dag, voor mij niet zene op mijn vrouwtje haar schootje. 438km gereden van Aarlen naar Cousance gereden, plaats ook plaats voor 5 mobi’s, maar wij hebben precies aantrek. Hier staan ook direct meerdere mobi’s. Het plaatske typisch Frankrijk, op deze dag alles gesloten, een kapper, een cafe, een apotheker, maar veel winkels zijn er niet. Voor ons dient deze plaats maar voor te overnachten. En onze mobi zit nu nog vol met van alles, dus we hebben niks nodig, en slapen hier enkel.

We vertrekken hier terug en rijden 468km, we hebben toch wel veel werkzaamheden langs ons  traject en komen pas laat in de middag aan in Avignon op camping du Pont d’ Avignon, hoe kan het ook anders, wel zeeeer veeeeel wind hier, pfff.

We kruipen vroeg onder onze donsdekens, het is genoeg geweest voor vandaag.

Heel de nacht was er zoveel wind, amaai.. Er is hier een takske van een boom, waar ik morgen eens een serieus gesprekje mee ga doen, heel de nacht heeft dat tegen onze mobi getikt, pffff. We staan op met windkracht 7, ni voor mee te lachen zene.

Een stevig ontbijtje, dat zullen we nodig hebben vandaag. Met windkracht 7 beginnen we aan onze wandeling, we lopen Avignon compleet plat, onder de middag gaan we iets eten, en ca va, ge ziet het hé, kan me goe aanpassen zene, nu klap ik ondertussen al Frans. We schrikken dat we op het einde van de dag 14.645 stappen gezet, en dus 10,69 km gestapt hebben. En ik heb maar kleine pootjes hé, ze zullen mij straks ni al teveel meer moeten vragen zene. Goe dat ik gewoon ben van aan de leiband te lopen, want ik had met windkracht 7, terug in Merksem gestaan, denk ik, gelukkig is het zonnig met 22gr.

Mooie winkels in Avignon, voor ons zijn de winkels wel bekend.

O ja, mijn baasje heeft hier ondertussen nog een nood herstelling gedaan, een deur van de tennisbaan, die constant door de wind maar bleef kloppen, (tennissen doen ze toch niet met dit weer), heeft hij met een calson bandje (of hoe noemt dit) voor altijd vast gemaakt, ze zullen hier zo rap niet meer gaan tennissen, met die deur dicht, denk ik, en wij slapen vannacht een beetje geruster met die wind.

Zondag: vermits we gisteren Avignon hebben plat gelopen, kiezen we deze morgen den andere kant, veel bezienswaardigheden, voorspellen ze ons….

Ja watte, hier en daar een gebouw dat de moeite waard is, maar wat vooral de overhand heeft is de rommelmarkt in de straten, seg daar rijden wij nu echt geen 750km voor naar een rommelmarkt te gaan hé. We stappen daarmee maar terug naar Avignon, we eten daar iets, maar het kan ons echt niet bekoren, pure afzuip….

Terug aan onze mobi pakken we daar onze siësta!

Het is nog steeds ferme wind, windkracht 6, het is al beter dan gisteren, maar toch nog fel!

Over mij: ik ben dit jaar tijdig in orde geraakt met mijn buitenlandse spuitje, ni dat het deze keer echt meeviel, maar ik moet ze toch hebben hé. O ja ben ook afgevallen, hoe kan het ook anders met al diëten bij ons thuis… Ik weeg nog slecht 2,950kg.

Sexy gewicht nietwaar????

Over de camping pont d’avignon: het is hier niet slecht, maar we hebben al veel beter campings gehad, het is hier wel een 4* camping, maar toch. Eėn sanitair blok is open, wat weinig naargelang het aantal volk dat hier is, geen nood wij maken er toch geen gebruik van. Verder is hier elk stukje erg omringd door bomen, dus satelliet vergeet het maar, ook internet is hier niet van toepassing, doeme toch.

Maandag rijden we naar Palavas les Flots

Maandag dus aangekomen in Palavas les Flot, onder een stralende zon. De laatste 2 dagen hebben we toch al temperaturen van 24gr. Hier eens rond gelopen, behalve onze overbuur en wij staan hier slecht 2 Belgen, de rest zijn Fransen. Palavas Les Flot, heeft een mooie haven, waar verschillende bootjes liggen, ook leuke restaurants langs het haventje. Voor morgen voorspellen ze hier een dag minder weer, benieuwd!

Toch wel straf hé, als er slecht weer moet voorspelt worden, zijn die altijd juist!

Vannacht hebben we al flink wat regen gehad, en bij het opstaan, was de regen ook van de partij.

Niet getreurd, vandaag is het poetsdag, mijn vrouwtje zwiert hier al de meubelen aan de kant (hihi, die staan al aan de kant hé), de poetslappen en de stofzuiger zwieren hier door de mobi, ik maak mij heel klein se! We maken hier tussen de buien door een wandeling. Volgens mijn baasje is het morgen beter weer, en dan gaan we fietsen, zegt hij, pffffff!

Woensdag 20/5: de zon is al van de partij bij het opstaan, maar de wind is zeker nog niet gaan liggen, zene. Ik ga met mijn baasje naar den bakker, maar amaai, goed dat hij mij vast heeft of ik vlieg hier weg…..

Omdat de wind weer zo hevig is, besluiten we maar om niet te fietsen. Toch wandelen we hier heel wat af, overdag staan er hier aan de haven kraamtjes waar ze de verse vis die ze ’s nachts gevangen hebben, proberen te verkopen. Het water komt in onze mond, en we besluiten om vanavond hier eens lekker te gaan eten. Zo gezegd zo gedaan, awel ik heb horen zeggen dat het super lekker was. Morgen rijden we hier terug weg.

Donderdag, aangekomen in cap d’Agne, bekend voor zijn naaktstrand, vermits ook hier de stevige wind van de partij is zal er hier weinig naakt te zien zijn denk ik. In ieder geval wij komen het nergens tegen, alleen “bijna naakt”. Mijn sloebers zijn niet gerust als ze hun stappen niet gezet hebben hé, ik denk dat de calorieën van gisteren er nog uit moeten. We wandelen hier 9km, en o zoveel stapjes. De eerste indruk zeer voor winkels met pluralia en zwem benodigdheden! Ze hebben hier toch een mooie haven, groter dan in Palavas les flot, gewoon prachtig.

 

Van Cap d’Agne rijden wij naar Narbonne. Narbonne is zeker de moeite waard, er staan verschillende mooie gebouwen en kerken, alleen naar de 4 fonteinen hoef je niet te gaan zoeken want die staan droog. Ook wie graag gaat winkelen komt hier zeker aan zijn trekken.

Maar die wind hé mannen….. In den toeristische dienst hangen verschillende info borden, en daar zien we dat de wind tegen 60km per uur waait, niet  te doen. Zelfs die nacht schommelt onze mobi van links naar rechts, ons mobi’ke weegt 3,5ton, ikke 2,950kg.

Wat mijn ene baasje aan het denken was, sprak mijn anders baasje uit… Seg als we nu eens door rijden naar Spanje. Al onze neuzen in dezelfde richting, en enkele uren later stonden we in Playa D’Aro, joepie. Den temperatuur is hier echt al veel beter, en de wind is hier een pak minder. We staan hier op camp. Valldora, een chique camping met alles erop en eraan. We maken hier al direct een flinke wandeling, zeer leuk hier terug te zijn. Super mooie winkels, en gezellige tapas bars. Mijn sloeberkes brengen mij terug naar de mobi, verkleden zich, en trekken dan terug “de stad” in, om tapas te eten. Ik ga niet mee want ik ben echt pompaf. Zondag is het rustdag …. Meubelen weer aan de kant, poetsen, boeken lezen, enz…

O ja, en zoals de grote schrijvers, schrijf ik op zondag mijn sloeber verhaal, onder een stralende zon, toppie.

Wat ik nog wou zeggen: ik besef dat ik een grote gelukzak ben. In Palavas Les Flot, lagen daar die vissen naar mij te kijken, ik heb een paar keer een knipoogje gegooid, maar die knipte niet terug, ik dacht tiens? Sta kik daar zo een beetje nog rond te kijken, t’is te zeggen, ondertussen heb ik mijne zonnebril gewisseld voor een stofbril, want met al die wind. Zie ik dat er een vis verkocht geraakt, die zeggen daar iets in het Frans tegen elkaar, en toen hé, werd dat visje zijne kop eraf gehakt, dierenbeulen!!!!!!! Ik zou dan ook niet meer knipogen zene.

Mijn baasjes hebben op het trapje van den mobi, een mat geplakt. Ik dacht dat is niet voor onze sloeber, dus van dan af aan, probeer ik ineens in de mobi te springen. Maar vermits ik zo ne kleine dreumes ben, heb ik mij al dikwijls pijn gedaan aan mijn buikje. Ook ene keer was de vliegendeur dicht, boenk met mijn verstand ertegen, lag vlugger terug benden, dan dat ik was gesprongen. Mijn vrouwtje heeft mij eens apart genomen, en zei Sloeberke we gaan dat eens oplossen hé. Ze heeft eerst den uitleg gegeven dat dat matje er is voor proper voeten/poten, dan hebben wij efkes geoefend, en daarna had ik het begrepen, dus nu neem ik eerst het trapje met het matje, en dan spring ik in de mobi, voilá.

Oei, ondertussen is het al woensdag. Wij amuseren ons hier keigoed, en genieten met de grote G. T’is om te zeggen dat wij hier alledrie met een lange lip rond lopen, want het is onze laatste dag hier. Donderdag morgen vertrekken wij hier terug, maar dan richting huis, pfffff. We hebben hier schitterende dagen gehad, veel gewandeld, bijna alle dagen gefietst, echt super tof! En altijd met het zonnetje.

Omdat ik zo braaf ben geweest heb ik van mijn baasjes een nieuw speelgoedje gekregen, zo een lange touw, met precies 3 stukken vlees aan, allé die stukken vlees zijn wel van plastiek, maar ik vind ze wel formitastish.

Nog enkele bedenkingen:

Ik ben zeer slecht gezind hier vertrokken:

-Eens ik thuis ben moet ik weer vroeg opstaan, soms wel midden in de nacht.

-Vanaf ons vertrek zitten we nog 1.330km van huis, joepie slapen op mijn vrouwtje haar schootje, -ik heb toch den tijd gehad om eens efkes na te denken hé, wel ik denk diene wind van Frankrijk hé, dat dat de straalstroom van Armand Pien nog is.

Donderdag rijden wij z’n een 500km, en rijden dan tot in Brioude, dus nog een 800km van huis.

Vrijdag rijden we ong. 400km en komen dan aan in Vendeuvre-Sur-Bas, we mogen hier op het gemeenteplein staan waar normaal de markt staat.

Er zijn hier een aantal winkels (commerce) maar de pijlen naar de winkels wijzen zowel naar links, en ook naar rechts, oei hoe beginnen we hier aan. We besluiten om de linkerkant te nemen. Blijkt dat we blokske rond lopen, dus ook zo aan de winkels langs de ander kant komen (die Fransmannen toch hé).

Dus zaterdag doen we de rest van de kilometers, om thuis te geraken, pfffff.

Zondag zal het wasdag zijn zeker, maar zondag zie ik ook mijn kindjes terug, en onze visjes, dus…. Ik kan niet lang slecht gezind blijven hé.

Hopelijk komen er nog vele weekends dat we weg kunnen, normaal hebben mijn baasjes nog vakantie in september, dus ik ga op voorhand goe slapen, dat ik goed uitgerust ben se.

 

9 thoughts on “Frankrijk – Spanje Mei 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.