Jasmine&Glenn_533

Ik heb jullie veel te vertellen.
Ik hoop dat jullie ook veel te vertellen hebben, want het moet niet telkens langs één kant komen hé!
De afgelopen weken zijn mijn baasjes geregeld uit huis geweest, ben ik niet van hen gewoon, maar we hebben erover gesproken en het was voor de goeie zaak (trouwfeest van mijn kindjes). Ik had een serieuze taak op mij gekregen want ik moest die dag de security van onze blokje verzorgen. Dwz. 3 appartementen bewaken, k’em serieus mijn job gehad zene.
Dus 05/09/2015 mijn kindjes treden in het huwelijk. Mijn Glenneke komt op vrijdag terug thuis slapen, dolblij dat ik ben. We praten nog een beetje, en kruipen dan in ons bedje, morgen grote dag.
Zaterdag, iedereen vliegt naar de kapper, behalve mijn baasje (diene van dat dik gat), wat zou hij bij de kapper moeten gaan doen hihihi. Mijn vrouwtje heeft zijn “haar” al gefatsoeneerd in de loop van die week. Na de kapper krijgt iedereen precies een transformatie, mooi, mooi, wondermooi ik kan mijn ogen niet geloven, de mannen in een mooi kostuum, en mijn vrouwtje in een mooi kleed, nog nooit gezien, ik ben 2 keer van mezelf gedraaid van emotie, en heb 3 zakdoeken vol gesnotterd.
Om 08u:20: kwam ons bomma binnen, en den Ben en Kathleen, toffe gasten, maar ik moest op mijn stoeltje blijven zitten vanwege de mooie kledij. Ook die hadden mooie kleedjes allemaal aan. Rond 08u30 is heel de ploeg vertrokken, en kon mijn taak beginnen. Ben nog efkes aan de raam gaan kijken, tot iedereen weg was. Security, geen gemakkelijke job hé mannen, ben hier van links naar recht gelopen, aan verschillende deuren gaan luisteren enz., ik was zo moe dan nen echte hond.
Plots werd er een sleutel in de deur gestoken, ’t was ons Berreke en ons Lieveke, die kwamen eens ne goeie dag zeggen, goed hé. Later op den dag heeft ons Martje en den Hugo voor mijn wandelingskes gezorgd, was dik in orde!
’s Nachts had ik al opgemerkt dat mijn baasjes thuis kwamen, ik ben nog een wandelingske met mijn baasje gaan doen, en dan weer flink in de watten gelegd natuurlijk hé. We hebben samen met Berreke een Lieveke, nog eens over het trouwfeest gesproken. Ik heb gehoord dat alles super verlopen is, joepi. 05u gaan slapen, en terug aan het ontbijt om 08u, dat is echt waanzin, na mijn security job. Zondag regelen we nog vanalles.
Maandag, de mobi is ingeladen, de fietsen staan erop, dus ons verlof kan beginnen, na al die drukke weken, dik verdiend denk ik. We besluiten vanwege de weer prognoses richting Spanje te rijden.
Eerste stopplaats 7/9 SARAN, ong. 500 km, niet al teveel te beleven, maar het is enkel om te overnachten, om 08u liggen we al in ons bedje, ik denk dat mijn jobke en het weekend nog in ons beentjes zit. Vertrokken rond 09u, joepi.
Volgende dag 8/9 ong. 600km gereden, aangekomen in Mouréze, schijnt hier een wandelparadijs te zijn, voor ons ook maar om te overnachten, het is hier al wel 27°, dus toppie!!! Er zijn hier een 3-tal restaurants/bars, maar walgelijk duur, wij hebben stoofvlees met rijst (zelf gemaakt) op het menu staan, keilekker en ik mag er ook van proeven, dik in orde.
We komen dichter, en dichter bij Spanje, joepi!!!!
Eindelijk in Spanje, Playa D’Aro , camping Valldaro, echt thuis komen is het hier. We blijven hier 3 nachten, en trekken dan verder Spanje in.
Mis poes, zijn hier (Playa D’Aro) geen 3 nachten gebleven, het weer was niet al te best, dus we vertrekken hier, na 2 dagen.
Ons plan richting Valencia, maar omdat het in één keer iets te ver is (we reizen tenslotte met ons appartement) stoppen we nog in Benicarló, echt toppie!!!!! En leuke camping, iets kleiner, maar niks erg, alles erop en eraan. Leuke bar, schijnbaar lekker eten, echt heel proper sanitair, een super vriendelijke ontvangst, pfffff enz… WAANZINNIG!!!
Heb hier nen buurman, nen Jack Russel, Is al twee keer door de haag gekomen, sebiet slaag ik met mijn sacoche hé!
Vertrokken naar Valencia, spijtig die leuke camping moeten achter laten, maar ja we komen hier nog terug, beloofd.
Aan gekomen in Valencia, 30° maar bewolkt, we stallen alles uit, en vertrekken dan met de fiets naar de stad. Volgens die madam van de receptie, slecht 6,5 km, jawatte… We rijden toch 12km, eens onze fiets gestald, gaan we effe iets drinken. Hier schenken ze enkel Amstel bier, pffffff. Tijdens ons terraske moeten we toch al eens onder de paraplu gaan zitten. Te voet zetten we onze tocht verder, eens goed aan het stappen valt de regen er met bakken uit, schuilen is niet echt een oplossing, vermits het blijft regenen. We besluiten de stad te laten voor wat ze is, terug naar onze fiets. Een plastieken zak van vögle is voor mij,de oplossing, ik zit droog. Mijn baasjes zijn redelijk nat op die 12km, tja…. Morgen misschien beter, laat ons hopen.
Zondag, vandaag een super dag gehad in Valencia, wel temperaturen tot 36°, nu klagen wij niet zene.
Vandaag weer een fietstochtje gedaan van ong. 26km. Was super, veel gezien, mooie gebouwen ed. Ook lekkere tappa’s gaan eten, voor geen geld.
Ik heb achter op de fiets gezeten, ben daar wel gerust op, maar ik heb onderweg weer van die knallen gehoord hé. Dat is nu elk jaar van hetzelfde, als wij in Spanje zijn, beginnen ze vuurwerk af te steken. Eerst dacht ik nog dat ze dat deden om mij te verwelkomen, maar het schijnt dat dat voor een of andere heilige is. Voor mijn hoeft dat echt niet zene, ik ben allang blij dat ik in Spanje ben.
Vandaag was het echt een volksverhuizing op de camping, iedereen trok weg, oei misschien moeten wij ook weg. Na onze fietstocht terug op de camping, stond er weer nieuw volk.
Zal jullie nog een een eigenaardigheidje vertellen over deze camping, mijn baasje gaan op een camping in Spanje meestal altijd wel in den douche. Het sanitair gedeelte is in Spanje altijd uitstekend. Dus gisteren ging mijn vrouwtje naar de douchecel, ze kwam kei slecht gezind terug, pfff alleen koud water, echt niet leuk hoor. Mijn baasje ging ook naar de douchecel (bij de mannen hé) van hetzelfde. Wa is da hier voor een camping, blijkt dat er twee douchecellen koud water hebben, de rest heeft wel warm water. Ik wou direct klacht neerleggen bij die van Jetair, voor mijn baasjes. Welke idioot gaat nu toch koud douchen, ikke nie zene. Vandaag hebben ze toch maar gekozen voor de warme douches, alles tip top! ‘T zijn nogal kerels hé, mijn baasjes!
Morgen maandag, dus vele nieuwe geburen gekregen, wel allemaal zonder geluidskaart, die spreken hier geen woord hé. Ben al dikwijls met mijn goddelijk lijf hier voorbij gegaan, maar geen klank. Het kan niet zijn dat die al zo een schone chiuawawa gezien hebben zene, ik ben enig in mijn soort, hmmmmm.
In Valencia was het vandaag pokke druk, veel toeristen, en die moeten allemaal wel ergens zijn hé, dus een drukte van belang. Wij hebben onze laatste gebouwen, kerken, en bisdommen en ook nog een overdekte markt bezocht. Allemaal wondermooi, echt de moeite, hier komen we nog wel eens terug.
O ja, met mijn kindjes in Griekenland is ook alles tip top, we hebben al veel geskyped of zoiets. Tegenwoordig heb je daar geen telefoon meer voor nodig hé, je kan gerust tegen diene tablet klappen, en soms zie je nog beelden ook, wauw! Seg, die zijn al 1 week, getrouwd!!!
Gisteren een dagje verlof genomen, mijnen bic was zoek. Vandaag een nieuwe bic gaan kopen. Sinds gisteren (dinsdag) staan we in Javea op camping El NARANJAL, zeer goeie camping, net sanitair, en een heel mooi zwembad, niet dat ik daar binnen mag maar eens gaan kijken mag ik wel hé. Het is hier kei-rustig. Iedereen doet hier zijn ding maar in compleet zen toestand, zijn wij natuurlijk weer niet gewoon hé. Toch leuk te ervaren, die meeste mensen zijn precies wel iets ouder dan ikke. Als ge hier een pintje gaat drinken aan het strand is dat hier 1,90€, voor een klein pintje, als men 3 straten verder gaat is het slecht 1,50€, pintje is groter en men krijgt er zelfs chips bij, , het is maar dat je het weet hé! Morgen gaan we waarschijnlijk fietsen, alléé als mijn baasje zijn benen goed zijn hé! Want ondertussen is hij precies Joop zoetemelk, de wieltjeszuiger! Er zijn hier verschillende uitgestippelde fietstoeren, maar voor sommige heb je wel zo een speciale fiets nodig met dikke banden mou.. Bike of zoiets, altijd zo’ n moeilijke woorden hé. Daar kan geen stoeltje op achteraan zelfs niet voor een chiuawawa, dus dat doen we niet hé. Wij pakken de route familar, da’s voor de familie daar hoor ik bij hé!
We blijven hier wellicht tot maandag dan vangen we stilaan onze terugtocht aan. Tja, normaal zijn we 4 weken weg, maar vermits er nog een verhuis gepland staan van Merksem naar Brasschaat, hebben we ons verlof een beetje moeten herzien, en zijn we maar 3 weken op toer!
Dus als jullie voorlopig niks van mij horen, geen stylo’s opsturen hé, ik ben totaal ZEN tot maandag, geen nieuws is goed nieuws en anders horen jullie mij wel…..

En anders hoor ik jullie wel hé????????

Ps. Wij staan nu ook op de smoelenboek, (Facebook), onder mijn vrouwtje haar naam, daar staan al foto’s op, voor wie het nog niet moest weten.
Ik moest echt eens uit mijn zen toestand komen hé. Spijtig genoeg, maar ja, mooie liedjes blijven niet al te lang duren.
Hier in Javea stonden ook nog mensen van Zwijndrecht, echt een sympathiek koppel, en die hadden ook een hond bij, mmmm een Scheper. Awel ik heb al met veel honden geklapt, maar ik denk dat ik met die Scheper, zeker niet kan klappen, hij zag er zo gevaarlijk uit, en hij had een stem voor schrik van te krijgen. Ben dikwijls met mijn goddelijk lijfje voorbij hem gepasseerd, maar hij zocht geen toenadering, dus ben ik maar uit zijn geburen gebleven hé. Ik kan daar begot wel 10keer in. Ik moet zeggen hij deed zijn job wel heel goed, want ik moet enkel onze mobi bewaken, en onze meneer de Scheper heeft heel het terrein bewaakt, goed van hem hé, tja ieder zijn job hé.
Vandaag vertrokken uit Javea, Javea kunnen wie niet anders dan over te stoeffen, zo een goeie camping.
Omdat we nu toch stilaan aan de terug weg moeten gaan denken, willen we nog eens langs Benicarló gaan, ook een super goei camping, vorige keer waren we hier ook maar een nachtje, dus nu spijtig genoeg ook maar dan hebben we toch een tweede indruk hé. Mijn baasjes gaan hier zelfs paella eten, en ik mocht mee se. Awel de paella was zeer lekker, beter dan de vorige. Zelfs met sangria bij, en dit voor een belachelijke prijs van 20€.
Dus dinsdag terug vertrokken, richting Play D’Aro. Camp. Valldora is zowat de laatste camping voor ons in Spanje, dat blijven toch nog efkes het Spaans gevoel vasthouden hé. Hier blijven we 2 dagen. Op de camping loopt ook alles op zijn laatste beentjes, want eind deze maand sluiten ze de camping. De camping krijgt dan een volledige poetsbeurt, al het sanitair kijken ze na, om volgend seizoen terug open te gaan. Ze ontvangen ons hier nog steeds met open armen, maar het is toch raar, anders een overvolle camping, en nu slechts hier en daar nog iemand die er staat, mmmm! O ja, de temperaturen zijn niet meer zoals in onze ander verblijfplaatsen, hier is het “slechts 23°”.
Donderdag vertrekken wij hier terug, waarschijnlijk nog 2 overnachtingen ergens in Frankrijk, en dan staan wij terug thuis.
Mocht er nog iets te melden zijn, dan stuur ik het onmiddellijk, maar omdat wij tegen ons goesting naar huis gaan na ons Spaans verlof, sluit ik nu onze sloeber mail af.

Hebben jullie niks te melden????

7 thoughts on “Spanje – September 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.