Sloeberke in het Zwarte Woud

Vrijdag 17 juli was het weer zover, een aantal “bruggen”, lees “brugdagen” in het verschiet, dan voel ik het weer kribbelen voor op vakantie te gaan hé. Ik zie hier weer van alles “bewegen”.

Als mijn grote etens doos verschijnt, dan weet ik meestal, joepie, het is weer zover VAKANTIE.

Al weet ik nooit aan de inhoud van de doos, hoelang we wegblijven. Een ding is zeker, ik heb nog nooit honger geleden, en ik ben nog nooit zonder eten gevallen.

Aan de kledij kan ik het ook nooit zien, zoals mijn baasje zegt, altijd veel, te veel bij…..

Dus, onze eerste stopplaats is Düren (D), Düren ligt voorbij Aken. Voor de mobi reizigers: Düren is volgens ons gezelliger, en goedkoper dan Aken om te staan, en het is nauwelijks verder dan Aken. In Aken zijn de staanplaatsen wel “groener”.

We treffen bijzonder goed weer in Düren. Mijn baasjes kunnen hier weer naar hartenlust hun zeperijen kopen. Af en toe een pintje drinken, en een hapje eten, dus leven zoals god in Duitsland hé. Meer moet dat niet zijn zene…..

Ik heb vernomen dat de rit richting Zwarte Woud zal zijn; wat dat zwart met woud te maken heeft, daar krijg ik nog kop nog staart aan, en ik heb deze beide J.

Zondag begeven we ons richting Freiburg, daar aangekomen op de camperplaats, voelen wij ons toch niet goed. Het is er rommelig, en er is ook geen overzicht. Niks dicht in de buurt… belanden we in Bad Krozingen. In Bad Krozingen is het rommelmarkt, tja …. Van den ene rommel in den andere… Omdat het toch al iets later op den dag is besluiten we hier toch te overnachten. We hebben onderweg eigenlijk pech gehad. Normaal als er wegenwerken gepland zijn in Duitsland, ondervind men er geen hinder van, maar nu hebben we toch ong. 2 uur aangeschoven. Dus we waren het ondertussen zat, ikke nie zene, goed geslapen op ons vrouwtje haar schootje.

Den dag daarna reizen we verder naar Waldshut-Tiengen: topplatz, echt super in orde, recht over de camperplaats is de camping. Met een leuk restaurant en best betaalbaar, bovendien ben ik erg welkom. Tja, waar zou ne chiuawawa met zo een goddelijk lijfje niet welkom zijn.

Vergeet het nog bijna te vertellen, ik heb ook,efkes in de lappenmand gelegen, broks aan mijne poot. Het moeten altijd dezelfde ni zijn hé. Mijn hoogste nageltje was in 2 gebroken, pfffff. Mijn baasje wou er altijd maar naar kijken, maar dat liet ik echt niet toe zene… Mijn vrouwtje had al nen handdoek ineen gedraaid om rond mijn pootje te doen, maar da was ook geen zicht. Alle gekheid op een stokje, ik heb mijn pootje zelf goed verzorgd, regelmatig gelikt enz… Ik ben bleek uitgeslagen toen mijn baasje zei “als we terug zijn maken we een afspraak bij den dierenarts, waarschijnlijk een kleine operatie voor Sloeber”. Ja watte ……

Ik ben vanaf dan goe blijven mee stappen zene.

Over Waldshut-Tiengen, toppie plaats, en 500m van de Zwitserse grens. Wij met onze fiets de grens eens overgestoken, maar hoe vriendelijk dat ze in Duitsland zijn voor de fietsers, des te nors zijn ze in Zwitserland voor de fietsers. Ze laten je daar echt niet oversteken, het is zo een beetje op eigen risico. Ik heb nog mijne gewonde poot opgestoken, maar dan mochten we nog niet oversteken, doeme toch. Wel mooi daar, maar onze eerste indruk was maar sus en zo. Al verteld dat we hier alle dagen tussen de 30 en de 34gr hebben gehad!

 

Omdat we de bui weer voelen hangen, en we maar een week verlof hebben keren we op woensdag al stillekes, terug. We komen toe in Bad Schönborn, hier zijn we al eens geweest, de camperplaats is oké, en ligt nabij een wellnescentrum. Hier blijven we twee dagen, niks op aan te merken.

 

Vrijdag, hmmmm den tijd vliegt weer, amaai mijne poot.

We rijden naar Andernach, jullie bekend? Andernach is verzusterd met Ekeren, bij het binnen rijden van Ekeren staat dat op een plakkaat daar.

In Andernach niks te vinden van Ekeren ?!?

Goei camperplaats, gekend door vele Nederlanders schijnbaar. De goei plaatsen kijken uit naar het water van de Rein. Waar toch redelijk wat bootjes passeren. Vlak nabij de camperplaats, is er een Lidl, en nog verschillende andere winkels.

Andernach heeft een leuk centrum met leuke winkels, toppie. Vrijdag op zaterdag veranderd het weer aanzienlijk, we krijgen een mini storm met veel wind, amaai mijne poot. Ik heb weer een paar keer uit mijne stoel gekropen, om bij mijn baasjes naast het bed te gaan liggen, amaai mijne poot.

Hm, dan kan ik ze een beetje in het oog houden hé, lees: ben er niet gerust op met diene storm.

Zaterdag is er nog veel wind en regen, pas om 11u gaan we op stap, buiten de wind is het toch zalig om nog eens te wandelen.

We zitten nog ong. 275km van huis, zondag is het weer van da, TERUG KEREN, verlof gedaan.

Ik lig met mijn goddelijk lijf weer op mijn vrouwtje haar schootje, en plots zegt mijn vrouwtje, zie nu naar ons Sloeberke haar pootje, het stuk nagel is eraf gevallen. Ja mannen, ik zal het eens uit leggen hé, je hebt de tandenfee, dus die was het niet maar ik heb de nagelfee op bezoek gehad. En dus met mijn goede verpleegsters zorgen, is mijne nagel mee met de fee gegaan hé.

Ps. Algoe, want het zweet brak mij uit als ik eraan dacht, van dichter naar den dierenarts te rijden zene, pffff.

 

9 thoughts on “zwarte woud juli 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.