Sloeberke in Spanje,

Allereerst wil ik zeggen dat ik toch zeer verdrietig ben, met al die aanslagen, zinloos geweld, en al die slachtoffers!

Deze keer heb ik zeeeeeer goed opgelet, ik ben veel wakker gebleven/gelegen wat er allemaal zou gebeuren! Dus ik weet dat we onze beste vrienden Ber & Lieveke, ergens gaan ontmoeten, waar⁉️
Donderdag mijn baasjes stoppen iets vroeger op het werk, onze mobi’s zijn al vanaf dinsdag ingepakt, er moest nog enkel gewerkt worden, dus….. 15u schudden ze mij al uit mijn middag slaapje, vertrekken!!!! Ik moet in sneltempo,  blokje om. 16u15 ons mobi’ke 2 aanpikken en wegwezen.
Onze eerste stopplaats Redu, slechts 160km van huis maar onze vakantie is begonnen. Mijn baasjes beslissen van vroeg te douchen, en dan al vroeg naar hun bedje te gaan. Eerst is mijn vrouwtje aan de beurt, dan mijn baasje. Ge weet toch dat mijn baasje altijd tegen mij bezig is van mijn dik gat, awel zal eens iets vertellen se. Mijn baasjes is zich aan het douchen, ineens hoort hij gekraak, oei wat is dat. Ja seg de cripet afgescheurd, in den douche. Ga nu niet allemaal op het tinternet opzoeken wat das is hé, zal kik het zeggen, het putje in den douche, is afgescheurd van de polyestere ondergrond. Ikke en dik gat, pfffff, ik stond ni in den douche zene, wie wel ….. Moet er geen tekeningske bij maken zeker….
Ik wil natuurlijk gene ambras hé, dus ik hou me maar koest, want de doemes en de dekkens vliegen in het rond,  van mijn baasje. Maar ik zag wel zijne mcgyver blik in zijn oogjes. Dus probleem voor morgen, zal kik er vannacht eens over nadenken, in mijn vroeger leven was ik sloeber de loodgieter, maar mijn baasje mag ook met een oplossing komen hé! Dus de oplossing kwam er na de nacht, mijn baasje is onderweg bij de plaatselijke Hubo gestopt, om onderdelen te kopen, ook stopt hij nog eens bij de plaatselijke Brico, ge moet u winkels trouw blijven ook in het buitenland hé.  Ondertussen aangekomen in Briare Les Canal, want rijden doen wij ook nog hé, anders geraken wij ni in Spanje hé!
Wij installeren ons hier, teamwerk alles op zijn plaats, mijn vrouwtje doet den binnenkant, mijn baasje den buitenkant, en ik loop in de weg, zoals gewoonlijk. Hij pakt den elentriek kabel, dan vraagt hij of er binnen al elkentriek is, maar niks, allee hij steekt de stekker bij den buurman, ook niks⁉️
Gene elkentriek, nergens! Er komen nog andere mobi’s aan, iedereen hetzelfde probleem, ook geen water, seg. Ge moet hier 9€, met fisa betalen, dan mag je toch iets hebben hé! Mijn baasje maakt op wonderbaarlijke manier onzen douche terug, echt mcgyver, hij heeft niet de looks, wel de moves. Onze vrienden zijn hier nog nergens …..
Zaterdag gaan we slapen in Narbonne, alles oké, Ber & Lieveke, zijn die wel vertrokken zie ze nergens, ben een beetje ongerust zene. Volgens mij hebben ze, weer iets besproken zonder ik hier iets van wist, straf!
Ons eerste stop in Spanje zal L’Estartit zijn. Nog 170km van Narbonne, en dan eindelijk in de Spaanse zon. We hebben geboekt in camping Ter, in L’Estartit. Daar aangekomen gaat mijn baasje naar de receptie op in te checkkken. Staan daar ineens ons Bereke en ons Lieveke, maar d’as tof, blij weerziens weeral, ik denk dat ik toch efkes ergens geslapen heb, want ik wist er niks van.
……

 

Dus schitterende verwelkoming van onze vrienden se, zoals altijd. Maar ze moeten van de laatste ontwikkelingen is leren van een emaike te sturen naar Sloeberke hé!
Maandag redelijk geslapen, na een goed ontbijtje besluiten we van een fietstochtje te doen, ong. 20km wij zijn dat ni meer gewoon hé, we zijn een beetje bedorven door ons Symmeke (moto)! Wij gaan hier naar de plaatselijke markt, gaan een hapje eten, dus super tof! Komen we terug op onze camping aan. Batterijen van de fietsen moeten we toch eens terug opladen. Wat blijkt, mijn vrouwtje haar oplader werkt ni meer, doemes en dekkes terug van mijn baasje natuurlijk. Oei, batterij niet kunnen opladen is niet meer fietsen voor mijn vrouwtje want ze heeft een suppppper slechte knie. Ik stel nog voor van een knietje van mij te pakken, heb er tenslotte toch 4, maar volgens mcgyver gaat dat niet. Mcgyver pruts diene oplader (das doeme allemaal geprest materiaal), open. Voor de curieuze neuze, er zit een print plaatje in, een spoeltje en allemaal andere bedrading in, dus niks mee te beginnen. WAARSCHUWING: onze andere batterijen die wel aan het opladen waren, werden ook super heet. Zeker in warme landen, jullie batterijladers goed controleren hé. Plan C, dan maar, naar diene brave van de receptie geweest in de hoop dat hij hier een fietswinkel weet. Hij doet al het nodige en spreekt af met een man in het dorp hiernaast, Torroella de Montgri (ni troela hé), waar wij de dag daarna langs kunnen gaan. Echt waar diene brave van diene fietswinkel, stond tot aan zijn oren in het zweet, maar heeft er alles aan gedaan, om ons terug te depanneren. Nu heeft mijn vrouwtje, ene met verluchting en een ventilatorke in, TOP!
Woensdag: we blijven vandaag nog in L’Estatrit, morgen rijden we verder door naar …….
Curieus, wacht maar tot de volgende sloeber mail ??

Ps. Hopen dat nu niks meer stuk gaat hé ?

 

Nog efkes over de camping Ter in L’Estartit. Het was een goeie camping, met vlak naast de camping een Lidl, kei gemakkelijk, altijd verse broodjes, en ook een mooie beenhouwerij aan met vers vlees, Toppie!
Dus donderdag aangekomen in Blanes, camping Bella Terra.  Camping BT is een grote camping die in twee stukken werd gesneden, met een hoofdweg ertussen! Het is ook een goeie camping, met een mooi zwembad, en een goed restaurant. Blanes zelf heeft veel winkels, vooral souvenierswinkels. De supermarkten worden hier allemaal wel wat laat wakker, t’is niet zoals bij onze Lidl in L’ Estratit die al om 8u wakker was en dan ook al broodjes had, doeme ?!  Natuurlijk hebben we hier het een en ander afgelachen! Zo werd er spaghetti klaar gemaakt, die vlugger was dan de afgieters hem konden vastpakken, en belande die spaghetti niet waar hij oorspronkelijk in moest, daarbij werden er natuurlijk scheetjes gelachen ?? (door wie, vraag ik mij af, ikke ni hé). Maar de spaghetti was super lekker!
Ondertussen zijn ze hier in Spanje, weeral vuurwerk aan het afsteken, moet da nu echt, ik schrik mij een pleuris (alhoewel ik weet niet wat dat is).
Zaterdag (26/8) rijden wij een flink stukje met de fiets, we moeten daarbij over een flinke berg, t’is om onze stock wat bij te vullen ??⁉️ We bezoeken twee verschillende supermarkten. De mannen gaan binnen in ene want de biertjes kosten in deze supermarkt minder, ? 40cent voor een sant-micheulleke, d’as gene prijs hé! Dus ons mannen besluiten “iets” meer mee te nemen. Eens aan de kassa, blijkt dat het hier om een plaatselijke Makro gaat, den btw moest er nog bij, ja seg. Zoals brave sloebers zijn ze alles netjes terug in de rekken gaan zetten. Dus naar de volgende supermarkt, eigenlijk ver gereden, voor dan achter het hoekje van de camping te gaan kopen, volgens mij hebben mijn 4 sloebers last van de zon.
Zaterdag avond besluiten voor de laatste avond hier, naar de chinees te gaan eten ?. We nemen hier een menuke, je weet wel voorgerechtjes + een hoofdgerecht ?! Omdat er wel wat volk zit bij de chinees, besluiten we vooraf kleine loempia’s en kroepoek te bestellen, de menukes zullen wel volgen. De ene heeft als hoofdgerecht bami, de nadere nasi besteld, afwachten wat we gaan krijgen. Ineens staat die Chinese dame met grote borden naast ons oor ?, ni naast mijn oortjes hé, want dan had ze tegen de grond moeten gaan liggen. De borden worden op de tafel gezet, seg die borden liggen helemaal vol. Ze hebben de voorgerechten (kroepoek, saté, en garnaaltje) allemaal op een bord gezwierd, samen met de nasi/bami, gekkie’s! Ik heb er ook van geproefd, het was wel heel lekker, maar echt een zot zicht. Ik denk dat den afwasser van dienst, misschien in verlof was. Daarom hebben ze alles op één bord gebracht, goe bedacht hé, oep z’n chinees se ?.
Zondag 27/8: inpakken alles weer netjes ingeladen, en vast gezet, anders is heel ons klassement ondersteboven hé! Ons Berreke en ons Lieveke, pikken hun caravan aan de auto, bij ons is mobi’ke 2 ook ingeladen, en mag van zijn slaapplaatske getrokken worden. Ineens ontploft ons neuswieltje, da was waarschijnlijk nog ni goe wakker, dus mankement nummer 3,5 is een feit. Eerst den douche, dan den batterijlader, en nu dus het neuswiel, seg mag mijn mcgyver oek eens verlof hebben, doeme toch het mag gaan stoppen zene.
Ook onze vrienden hadden een beetje pech, hun parapluutje was een beetje paraplu (dat was dat was de 0,5 oep de 3,5 hé) maar ook dit is ondertussen verholpen.
We zijn onderweg naar Torredembarra, dus een van de dagen ergens een nieuw neuswiel gaan kopen hé, pfffff

 

 

Zondag en maandag op Camping La Noria in Torredembarra gestaan, was een iets kleinere camping maar ook zeer leuk. En bovenal heel lekker van eten 11€, voor een drie-gangen menu, en allemaal even lekker. Torredembarra heeft een mooi, lang strand, en bovenal zeer proper. Via de camping hadden wij er zo een beetje een privé strandje, hondjes mogen er wel niet op. Winkeltjes zijn er niet zoveel, maar nen hele goeie kapper is er wel. Mijn Berreke is daar naar de kapper geweest se. Ik verschoot nogal toen hij buiten kwam, ik herkende hem bijna niet meer, zo mooi, ben er gelijk nog verliefder op geworden.

Ik lag zondag (’t was zondag voor iets hé) een beetje te snoezen in de zon, toen er iemand van de sloebers kwam te vertellen dat er nog Chihuahua’s in de ijskast lagen⁉️ ik ben toen in een razende colére geschoten, want wie steekt er nu mijn soort genoten in de ijskast. Ben direct wakker geschoten, ben als ne pijl uit nen boog naar de mobi gelopen, maar ‘k was vergeten dat de vliegendeur dicht stond, pats met mijn smoelwerk er tegen, algoe dat er ni veel mensen da gezien hebben hé. Toen ik terug bijkwam bleek het niet over chihuahua’s te gaan, maar over chorizo worstjes, wie heeft zich versproken, misschien, dat zal ik de komende dagen eens onderzoeken, se!  Ja seg d’as compleet iets anders hé, tot den dinsdag heb ik met een hersenschudding rond gelopen, pfffff.

Omdat we nog wat verder in Spanje willen gaan zien, maken we nog een tussen stop op camping

L’ Orangeraie in Càlig, kleine camping, op zich wel gezellig en supppper net sanitair, maar in de omgeving valt weinig te beleven. Eens onze spullen uitgepakt zijn, krijgen we een onweer. Vanaf dan is het eigenlijk beginnen te regenen met de regelmaat van een klok. Wij zijn nog wel effe gaan wandelen tussen de buien door, opzoek naar het “dorpje”, maar dat hebben we nooit gevonden! ‘S avonds moeten we noodgedwongen onder luifel de BBQ doen, want het blijft regenen, maar den bbq blijft even lekker.

Woensdag 30/8, onderweg naar Javea: terug op zoek naar de zon. Camping El Naranjal in Javea, alles tip top, behalve de zon, die is maar voor 1/2 aanwezig. Toch tussen de buien door, gefietst en gewandeld, heeeel af en toe een pintje gaan drinken (maar dat werd eigenlijk opgedrongen, door die regen hé)!

Zaterdag vertrokken, eens een kijkje gaan nemen in Benidorm, vermits we toch kort erbij zaten. Camping Armanello geweest, wast niet slecht maar ook ni wauw te noemen. Benidorm op zich, je moet ervan houden, het is er pokkedruk, dus heel toeristisch. Aan eten en drinken geen gebrek daar, en op het strand is het overbevolkt.

Maar hetgeen dat precies een groot geheim is gebleven, is dat mijn Berreke hier een supermarkt heeft, straf hé, heeft hij dat soms tegen jullie verteld? Ik verschiet nog alle dagen hé!

 

Na Benidorm verlaten te hebben trekken we zondag naar camping Olé in Oliva, deze camping hebben we vorig jaar ook bezocht, het is er tip top. Terwijl wij aan het uitpakken zijn, krijgt mijn Lieveke, een slecht nieuws telefoontje. Ons Lieveke, haar papa is opgenomen in het ziekenhuis. Ik hoef je niet te vertellen dat zo’n nieuws iets met nen mens doet hé. Onze vijf koppen worden bij elkaar gestoken (ook de mijne, anders weet ik weer van niks hé). Omdat we op dat moment nog +\-1850km van huis zitten, besluiten we om hier spijtig genoeg maar 1 dagje te blijven. En maandag 4/9 al stillekes korter naar huis te rijden, we rijden tot Playa d’aro (540km), naar camping Valldaro, normaal onze laatste stopplaats in Spanje. Ze kennen ons hier al, want we krijgen ongeveer hetzelfde plaatske. ‘S avonds gaan we samen een lekkere paella eten. Dinsdag vertoeven we nog een beetje langs het strand en de winkeltjes, maar om eerlijk te zijn, het lood zit in onze schoenen (vooral bij mijn Lieveke). Woensdag opgestaan, hoor ik dat (zeeeeer begrijpelijk ons Lieveke, naar huis wil)! Dus iets na het ontbijt vertrekken onze beste vrienden, en zie ik mijn schootjes en mijn flodder momenten met 50% slinken, pffffff (van 4 naar 2 schootjes, moest ’t ni begrijpen ?)!
Omdat we niks kunnen doen voor onze vrienden op dit moment, zetten wij hier onze vakantie door tot volgende week woensdag 13/9, en dan gaan wij ook stillekes huiswaarts!
Wat ik jullie ook nog kan vertellen dat ik (Sloeberke), in zee heb gezwommen. Ik ben met mijn Berreke een stukje in zee gegaan, vlak na de golven, dan heeft mijn Berreke mij losgelaten. En ben ik zoals een volleerde Sloeber (mark) Spits terug gezwommen. Ne zijkant (d’as trouwens voor watjes) voor u aan vast te houden, is er in de zee niet hé. Maar mijn vrouwtje stond halverwege, en maar roepen flink Sloeberke, flink Sloeberke (ja je hebt fans, of je hebt er geen hé) en mijn baasje en mijn Lieveke, stonden klaar om mij op te vangen. Keicool is da, Berreke doen we dat volgend jaar nog eens eens?
Zo, omdat ik en mijn baasjes zo verdrietig zijn, besluit ik hier, dat dit mijn laatste sloeber mail is van deze vakantie. Mocht er ondertussen toch nog iets gebeuren (mijn baasje misschien een zotte kramp, ofzo), dan schrijf ik het jullie nog.
Ondertussen, duimen wij heel hard voor onze vrienden.

Veel liefs,
Sloeberke