Sloeberke op Trot! 24/5 t/m 11/6/2017

Begin mei, afspraak bij den dierenarts, dan weet ik weer hoe laat het is hé. Deze keer 4 spuitjes, want er moest er eentje herhaald worden, ja seg …. ik hou zo niet van die herhalingen ni, op den tv, en ook ni bij spuitjes. Den dierenarts vult mijne pas in, plakt er de labels van de spuitjes in, en klaar is kees. Die avond verwennen ze mij extra, wel fijn, maar den dag nadien ben ik zo stijf als een hark. Ze moeten volgend jaar geen afspraak meer maken voor mij zene, k ‘ heb er genoeg van. Doemme toch, en den dag nadien was het nog erger.
Ik had mijn oog al eens op de kalender gegooid, wanneer vertrekken we nu⁉️, want zoals gewoonlijk, zeggen ze weer niks tegen mij hé, kan ook zijn dat ik dan een beetje geslapen heb, natuurlijk. In ons Emma haar slaapkamer staat al wel van alles klaar, ik denk dat het voor één van de dagen is.
Klopt se, ik wist het wel, woensdag 24/5, mijn vrouwtje blijft al thuis bij mij, mijn baasje moet nog een half dagje werken, ja iemand moet het doen hé!
Om 13u10 zijn we rebedebi, op den Antwerps ring is het weer koekenbak, aanschuiven geblazen zoals gewoonlijk. Waar gaan al die mensen toch naartoe, da kan toch ni, dat die dezelfde vakantie hebben dan wij hé, en die rijden allemaal dezelfde richting hé! Ik heb eens efkes in die auto’s gekeken, ni veel bagage bij (toch niet zoals wij), en allemaal zuur citroenen in die auto’s amai, ik hoop dat die echt niet allemaal naar ons plaatske gaan zene, zo zuur. Wij rijden dus naar Redu, ong 17km van Han sur Lesse. Rond 16u hier aangekomen, zonnig, onze Mobi krijgen we niet juist pas gewaterd, ik bedoel water pas. T’is omdat het hier gratis is zeker, anders moet Bereke en Luckske (mss kan Wilfried ook eens helpen) in het vervolg hun schupke eens mee brengen (dringend werk van maken). Als onze mobi ongeveer staat, doen we hier nog een wandelingske, juist zoals de vorige keer veel boeken, Brusselmans, Huysentruyt, en Pascal Naessens niet aanwezig. We gaan hier in de plaatselijke kroeg iets drinken, vandaag is het hier het enigste dat open is, de rest pot dicht, mercredi fermez. We eten gezellig in ons mobi’ke, gaan vroeg slapen, morgen naar Briare Le Canal (404km).
Nog enkele weetjes:
Mijn Sloeberkes waren dinsdag 30j getrouwd, toen was kik er nog ni, maar ze hebben dat toch goe gedaan hé. Thuis heb ik nog nooit serviesgoed rond mijn oren gekregen, en in de mobi is da van plastiek, maar daar ook niet. Dus Toppie ??❤️.
Omdat het zo een speciaal reisjes is, hebben we ons Symmeke (moto) bij. Dus achter onze mobi, hebben wij nog nen extra mobi (gesloten aanhangwagen), voor ons Symmeke te laten slapen hé. Kunnen we ook wel een beetje andere spullen in steken, want we hadden een beetje last van overgewicht. Allee ikke ni hé, en van mijn baasjes zouden wel een beetje kilo’s af mogen (onder ons gezegd, hihihi), maar onze mobi had wat last van overgewicht.

 

Sloeberke op Trot! Deel 2

Mijn goddelijk lijfje is volledig hersteld van al dat spuiten gedoe. Heb hier met mijne rug af en toe al eens in de zon kunnen liggen, dus alles oké. Zeg daar niks van tegen mijn baasjes, kan ik nog af en toe eens op hun schootjes liggen hé, stttt …!
Dus ondertussen aangekomen in Briare Le Canal, aan de jachthaven zien ze de mobi’s hier liever niet komen, DIKKE NEKKEN ?! Rijden door naar de camperplaats iets verderop, voor je daar aankomst, moet je eerst over een zeer mottig brugje, oei ook volzet. Het is hier pokkedruk, waarschijnlijk met die feestdag! Gaan eens horen of de plaatselijke camping hier nog plaats heeft. Ja hoor, we mogen zelfs een plaats kiezen⁉️ Euh … iedereen staat hier kris kras door elkaar, zal wel zo zijn zeker, dus wij zetten ons hier ook maar bij een beetje conform naar onzen buurman. ACSI camping, 17€, voorzieningen, slechts 1 sanitair blok. Helft (4) Franse wc’s (bah), andere helft (4), gewone wc’s! Wel iets te weinig voor zo’n grote camping! De chemische wc, is “ergens” op het terrein, is enkel ne put met een gril over, geen doorspoeling voorzien. Slechts 1 darm voor water, zowel voor de wc bakspoeling als vers water voor de mobi! Euh …  zal weer eens nen brief moeten schrijven naar die van jetair, want dat kan niet zene! Misschien moet die van acsi, hier ook eens terug komen zien. Gelukkig hebben wij niks van doen, wij hebben alles zelf bij. We hebben het al dikwijls gezegd, ze mogen gerust eens naar de campings in Spanje komen zien ??❤️❤️!
Vrijdag 26/5, terug vertrokken, richting Cadillac. Onderweg klimt de gradenmeter vlotjes naar 34°, geen nood ons mobi’ke heeft condition, euh airco, beweert mijn baasje (pietje precies, het moet weer just zijn voor hem zene, kan beter met mijn vrouwtje klappen, maar dat is algemeen geweten hé)!
In Cadillac aangekomen, heeft niks te maken met diene auto zene, niks van te zien hier! Camperplaats met 8 plaatsen, verharde grond, en de mogelijkheid voor beperkte vidange, ➡️ geen water pakken, gene elekentrik. Het dorpje is best gezellig om eens te wandelen, alles is er voorzien van winkels, zelfs een schoenwinkel, maar daar is den tijd blijven stil staan, schoenen die allang niet meer gedragen worden, maar het heeft wel iets … zijn nog niet goed aan het stappen of ik hoor al “gewitter”! Maar mijn sloebers moven ni zene. Hier nog een straatje, en daar nog een kerkje. Tot iemand toch zegt, precies ander weer op komst … ??⁉️ Wij terug naar onze mobi, we zijn er just dat het begint te regenen, allee een paar druppels. Maar ja, de warmte zit nu helemaal in de mobi hé. Alle ramen open gezwierd, niks helpt, pfffffff.
Morgen rijden we verder, er gaan er een paar jaloers zijn zene, we trekken naar Haro in Spanje (natuurlijk), de hoofdstad van de Rioja wijnen, njamm. Mijn sloeberkes drinken graag Rioja wijn, dus zal kik ze eens naar daar loodsen hé. Zal voor mij morgen ni al teveel te slapen vallen, als ik de weg moet wijzen hé, maar het ene plezier is het andere waard, voilá.

Sloeberke on tour, met ne vollen bic

 

Sloeberke op Trot! Deel 3

Zaterdag 27/5, rond 17u aangekomen in Haro, vriendelijke mens aan de receptie. Mogen ook nu een plaatske uit kiezen, maar nu zit er wel structuur in, elk stukje grond is afgescheiden door boompjes of een haag. Ons 2 mobi’s netjes gezet, het is bewolkt maar pokke warm, rond de 30°. Wandelen effe terug naar de receptie, mijn baasje had gezien dat er hier al flessen Rioja stonden, mmmm. Wel 15 verschillende flessen, variërend van 3,5€ tot 25€. Onze receptie man praat enkel Spaans, dus we kiezen lukraak 2 flessen. De eerste ca va, de tweede fles, die we niet volledig leeg drinken (wel te verstaan), nop. Het zou even goed een andere wijn kunnen zijn, maar toch drinkbaar.
Morgen misschien beter, want bij het binnen rijden van Haro, hebben we verschillende bodega’s gezien.
Zondag opgestaan, het zonneke wil wel, maar heeft er moeite mee. We besluiten van ons Symmeke uit zijn mobi’ke te halen. Joepie, iedereen zijn pakje aan, Ik vlieg in mijne speciale motozak, mijne kokpit (?), schuiven ze dicht, en Sloeberke (??) is klaar se. Er staat zeer veel wind, maar we doen toch een tochtje van 85km, genieten ??❤️. Bangelijk mooi hier, wij rijden door verschillende wijnranken, de ene al groter dan de andere, mooi. Tegen 13:30, zijn we terug. We eten een hapje, en dan is het tijd voor de siësta se.
Rond 16u besluiten we om eens op verkenning te gaan, kwestie van ons spieren een beetje los te maken hé. Tja, zondag alle bodega’s gesloten natuurlijk. Stappen hier voorbij de plaatselijke bar en taverne, die mensen drinken hier helemaal gene wijn, zou de Rioja misschien oep zijn. We vinden hier toch de plaatselijke wijnwinkel, een snoep paradijs voor de wijn drinker. Mijn baasje eens gaan kijken, hij zag hier flessen staan van 4€ t/m 600€, pffffff. Al goe dak kik hier moet buiten blijven, ik had begot van mijnen euro gedraaid van’t verschieten. Mijn baasje kiest uit het schap van de schappelijke prijzen, enkele flessen, benieuwd hoe deze smaken. Maar ja ….
T’s ni omdat het nen banaan is dat het ne Chiquita is hé !
Naast ons is er ook een mobi komen te staan met Belgische nummerplaat, precies ook vriendelijke dames. We doen een babbeltje, en kijken is effe op onze horloge, oei 20u, misschien iets om te eten maken. Wat blijkt nu, die leuke dames zijn buurmeisjes, woonachtig in Kapellen, straf hé. Ze hadden een puppy’ke (6m) bij, een airedaler, ik kan daar 10 keer in, en zij was nog niet volgroeid, ja watte! Het is echt een mooie hond, maar geen partij voor mij!  ‘S nachts breekt er een hevig onweer los, heb ik ni graag zene, verhuis maar naar de slaapkamer van mijn baasjes, moet ik natuurlijk wel op de grond liggen, maar alles is beter dan alleen in de living te liggen hé!
Nog efkes vermelden over de camping, het is een goei camping, met heel proper sanitair, en heel warm water, ?.
Maandag 29/5, we vertrekken, hopelijk naar zonniger oorden.
Inderdaad zonniger oorden gevonden se. We zitten nu aan Caspe, Lake Caspe camping. “Lake” staat voor een gigantisch stuwmeer, amai moest je hier gaan varen, je zou drie dagen nodig hebben om rond te geraken. Maar het is heel mooi, en via onze camping heb je toegang tot het meer. Veel vissers, en ook mensen die gaan varen. Dinsdag vroeg opgestaan trekken we onze moto kleding terug aan. We doen terug een ritje, +/- 87km, keitof, iedereen weer genoten,  vermits de camping 14km van het stadje af ligt, bezoeken we dit eerst, er is een heuse moto parking voorzien, tof. We kuieren hier door de straatje met enkele bezienswaardigheden, nadien gaan we terug naar ons Symmeke, en doen nog een ritje.
De camping, goed maar eens buiten de camping is er niks te beleven, buiten het stuwmeer. Je hebt hier een auto/moto nodig om je te verplaatsten. Het eerste nabij gelegen stadje is Caspe op 14km, maar de weg met de fiets is gevaarlijk. Het sanitair is oké, geen restaurant, vidange is ook oké.
Morgen woensdag trekken we weer verder.

 

Sloeberke op trot! Deel 4

Niemand zegt iets, maar volgens mij heb ik al veel geschreven zene.
Woensdag aangekomen in Torredembarra, eerste camping geen plaats, tweede camping, konden al onze mobi’s niet staan! Even overwogen van ineens verder te rijden, maar hier in Barra (noem het zo voor een klein hondje is da verdikke een moeilijke plaats zene), hadden we nog nooit geweest, dus. Plan B, camping vlak er naast had wel plaats⁉️ Camping Relaxsol, wie heeft die naam uitgevonden, maar relaxen, kan je hier, en de sol (zon) is hier ook dus…. De camping is netjes, lopen hier alle dagen de camperplaatsen te vegen, mooi! Het sanitair is een beetje verouderd maar zeer net. De plaatsen zijn heel breed, maar veel plaatsen zijn al ingenomen door locals, die hier vaste plaatsen hebben! O ja, de achterste mobi’s moeten af en toe hun deur is open doen, want hier raast ook een trein voorbij, maar we hebben ook al eens vliegtuigen (camperplaats in Berlijn) boven ons hoofd gehad, echt storen doet het niet.
Echt een goei camping, met schijnbaar een restaurant dat goe in trek is, alle dagen veel volk, vooral Spanjaarden. Dus den dag van aankomst, chillen we hier een beetje, en doen een klein wandelingske naar het “stadje”. Efkes voor de siësta, zo dood als ne pier, 10 min later volop ambiance, ni te geloven.
Donderdag 1/6: ons Symmeke mag weeral eens werken se, komaan joeng u mobi’ke uit. Dan kan ik relax rustig mee genieten hé! Mijn baasje da’s ne geweldige chauffeur hé, diene crost hier (voorzichtig) rond, of dat hij hier altijd al gereden heeft. Maar hij brengt ons hier op plaatsen, WAUW, ik kijk mijn ogen nogal uit zene (kan hier ni slapen op de moto hé, wel een klein nadeel). Wij rijden hier de kleine dorpjes in, en ontdekken hier dan de mooiste burchten, kerken, gebouwen enz… Nergens aangeduid, voor de toeristen, zelfs als wij hier op onze sokken door rijden, worden we raar bekeken. Vandaag niet al te toeristisch iets gaan eten, 2 ferme bocadillos (met drie ervan gegeten, en bijna ni oep gekunnen) + een cola zero + een pintje 0,0 voor slecht 10€, en waanzinnig lekker.
Morgen vrijdag schijnen het hier bierfeesten te zijn, maar da is teveel van het goeie zene, ben ni naar Spanje gekomen om bierfeesten te hebben hé, dan ga ik wel naar Duitsland ofzo.
Vrijdag 2/6 vertrekken we hier terug.

 

Sloeberke op trot! Deel 5

Vrijdag 2/6 aangekomen in Benicarló, camp. Alegria del Mar. Zijn hier al 5x geweest, dus kan hier niks extra over vertellen hé. We hebben onze vorige plaats gekregen, die heel groot is, super deluxe. De meeste mensen hier zijn lang verblijvers, vooral Engelse, die hier ondertussen heel de camping inpalmen! Het personeel praat hier ook steevast Engels, ni erg voor ons. Per dag is er hier een activiteit, van vogelpik (pikken ze dan een vogeltje⁉️) tot bingo, of kaart namiddag. Allemaal ni echt ons ding. Zaterdag staan we op met regen, in de voormiddag maken we onze mobi nog eens netjes. Mijn vrouwtje poetst de slaapkamer, de keuken en de living, als ook de kokpit (ni dezelfde als van mijne motozak hé). Mijn baasje zorgt voor de vidange, en al wat erbij hoort. En ikke loop/lig in de weg hoofdzakelijk ?. Na de middag klaart het op, en wandelen we langs het strand naar ’t “stadje”. We gaan hier een klein pintje drinken se. Na ons pintje doen we nog een beetje inkopen in de plaatselijke supermarkt. De Mercado en de Lidl liggen praktisch naast elkaar. Omdat ik erbij ben moet een van mijn baasjes bij mij buiten blijven staan natuurlijk. Mijn vrouwtje besluit naar de Lidl te gaan, wat mijn baasje niet gehoord heeft. Dus mijn vrouwtje stapt de straat over gaat den Mercado voorbij richting Lidl, ze doet haar inkopen.  Komt daar buiten, alles in haar hand (netzakken genoeg, maar nooit eentje bij hé), geen bekend volk te zien, hoe, waar zitten die nu toch? Wat denkt ge? Mijne verstrooide professor en ik staan aan den ingang van den Mercado te wachten, aan den andere kant, stoem zene!
Normaal hadden we zondag ook nog in Benicarló, gebleven, maar omdat we terug opstaan met regen, beslissen we van al een stuk terug te rijden. We beginnen aan onze laatste week, Benicarló ligt 1.570km van huis, we moeten de afstanden een beetje beginnen te spreiden hé. Ons vast eindpunt is zoals gewoonlijk Playa d’aro, maar we maken nog een tussenstop in Taradell, camp. La Vall. La Vall is een terrassen camping, dus onze mobi’s moeten goe hun best doen, om boven te geraken hé, pfff ik doe dikwijls mijn oogjes toe zene, pfff. Waarschijnlijk voor mij te koeioneren, zoekt mijn baasje het hoogste punt, het laatste plaatske, achter het hoekje hé, lapzwans! Hij heeft ook een doggy key kregen, want ik mag hier niet overal lopen, ja seg, stoemerikken, zal er over vliegen of wa ?! Bovendien regent het hier ook inmiddels, los het maar oep hé. Eigenlijk ben ik hier nergens echt welkom. Het restaurant, staat bijna geen terras buiten, is maar 2 dagen open zat en zondag, en zondag maar tot 18u⁉️ Na 18u moeten de mensen niet meer eten of wa? Winkeltje ook maar twee dagen open, en zondag gesloten vanaf 14u⁉️ Hoe zit dat dan morgen met die pistolets of da stokbrood⁉️ Ik denk dat ze ons hier gene tweede keer tegen het lijf zullen lopen, nu is het maar voor 1 nachtje, we hebben nog genoeg eten aan boord, ge hoeft allemaal niks te brengen zene, bedankt. Mijn baasje noemde het een Jeanette  camping, en dat heb ik gehoord zene (ik dacht dat ik hier alleen maar raar dingen mocht zeggen, en of vloeken)⁉️
Morgen maandag 5/6, rijden we naar Playa d’aro!

Veel liefs, Sloeberke

 

Sloeberke op trot! Deel 6 (slot) ?

Taradell, tarara ni tot de volgende keer zene!

Dus zoals gezegd, maandag 5/6 naar Playa d’aro. Hemels hier aan te komen, we krijgen plaatske 2303, direct aan het sanitair blok. Het is hier de Nederlandse straat blijkbaar waar we in staan, want hier staan niks anders dan Belgen en Nederlanders. Bij het afpikken van ons mobike2, krijgen we direct hulp, van 4 sterke mannen (zonder te vragen), omdat er hier een opstaande rand is. Dus handmatig is het soms moeilijk om daar iets zwaars op te duwen. Maar helpende handen is altijd wel leuk, tof mannen. Btw, ik had dat ook gekund, maar ik kan beter een beetje alles gadeslaan hé ?.
Het verblijf op camping Valldaro is weer tip top! Alle dagen doen we leuke dingen, rijden met ons Symmeke naar Palamos enz… In Playa zelf gaan wij vrouwen graag naar de winkeltjes kijken. Ons baasje sleuren wij mee, en geven die af en toe een pintje, dus is hij weeral content. Het zijn nog 4 heerlijke dagen in Playa d’aro, maar het einde van de vakantie nadert ?.
Vrijdag 9/6: Camperplaats in Montpeyroux, echt een idyllische camperplaats, zeker de moeite om eens te bezoeken, als je hier in de buurt bent, bovendien gratis.
Ja, vermits we heeeel lang het Spaanse gevoel willen vasthouden, is de weg naar huis kilometers afleggen hé!

Zaterdag 10/6: rijden richting Sézanne ook een camperplaats op een marktplein in het dorpje. Daar aangekomen, omleiding de kermis staat op het marktplein. Ja, seg had dan een briefke of sms’ke gestuurd dat het kermis was hé. Dus plan B, we wijken uit naar Beaunay, in Champagne en Ardenne, we staan hier bij een boereke, t’is precies gene dopper.

Morgen zondag doen we het laatste traject naar huis, we zitten nu nog ong, 330km van huis.

Bedenkingen:
– Het was de eerste keer met ons Symmeke, en het          was hemels, keitof en leuk, echt genoten ?
– Ook onze 2de mobi (opslagplaats van alles, slaapplaats voor ons Symmeke, en remedie tegen de pakkans voor ons overgewicht heeft het ook pico bello gedaan.
– Ons neuswieltje van mobi2, een beetje paraplu gereden op die stomme terrascamping.
– We hebben “gewitter” gehad, ni fijn zene! En ook vanaf de tweede week wat regen/bewolking (3 dagen).
– De Spaanse chauffeurs, genoeg afstand bewaren voor de motorrijders, kunnen ze bij ons nog iets van leren.
– Lang leven den dataroaming, eindelijk hebben ze hem opengezet, zo hebben jullie vlug jullie sloeber verhalen.
– Den diesel in Spanje is goedkoper als Frankrijk.
– Ze hebben het weer klaargespeeld op een dag vuurwerk af te schieten hé, stoemerikken ??
– Ik ben heel braaf geweest hebben mijn baasjes gezegd, maar dat wist ik al, pfffff ?
– Binnen 25d zijn we terug weg, joepie
– Aan alle schoon liedjes komt een einde, dus ….

Wij vonden het plezant, ik hoop jullie ook. Mocht het zijn dat de sloeber verhalen voor jullie ambetant zijn, laat het gerust weten

Veel liefs en groetjes,
Sloeberke