Op vakantie vertrokken ????????????.

Ik ben niet de enige met plakkers in mijn boekje, ook op ons Summeke plakken nieuwe stickers. Een voor de vrienden van Duitsland, en ook eentje voor de Franse vrienden, je ziet het hé, wij zijn met iedereen bevriend, O ja vanachter plakt ook ergens een B’ke van België ?.
Ik ben volledig hersteld van die gaten in mijn lichaampje. Ze hebben mij wel extra in de watten gelegd, die week.  Ik em oek een nieuw kussen gekregen voor in de zon te liggen ?.
Maar ik was echt ni kwaad op mijn sloebers zene, alleen op den dierenarts. Ze kan die plakkers toch bestellen op tinternet, daar is alles te koop, en dan moet ik die spuiten ni meer, doeme toch, moet kik nu alles bedenken. Een keer per jaar ziet die mij, en dan is het nog telkens om mij pijn te doen. Volgens mijn vrouwtje moet ik die wel hebben, want anders mag ik ni mee in ons Summeke slapen, moet ik buiten de camping blijven, tja. Mijn baasje pest mij natuurlijk met mijn 200gr extra, pffff.
Ni simpel die laatste dagen thuis voor ons vertrek, ikke alles goed in het oog gehouden, druk, druk, druk. Alles moet ingepakt geraken hé, het bijzonderste zat er al in mijn voorraad eten, nu kan kik toch al een beetje gerust zijn he.
Dus vrijdag 1/7 iedereen vroeg uit bed, VERTREKKKEN!
Ikke nog vlug mijn gevoeg doen in Brasschaat, want ik kom maar binnen 14dagen terug hé, kwestie van mijn terrein goe af te sluiten hé. Wij iets vroeger vertrokken om voor de file te zijn, tjiens er waren er precies nog van da gedacht, maar die hadden precies niet zoveel bij als wij. Kom maakt voort da wij erdoor kunnen richting ……
Ikke ben weer helemaal in mijn element hé, mijn mandje gewassen en gestreken, naast de choffagebuis, kan niks meer gebeuren zene.
Hoe die buis werkt precies ni, ‘k zal t’is effe vragen se? Seg sloeber ‘t is 20gr, dan moet de verwarming toch ni op hé. ?da stond wel ni in mijn contract hé, maar kan ni te fel klagen hé, zijn nog lange kilometers voor we in Spanje zijn zene. Eerlijk het is fijn van naast de choffagebuis te liggen.
Onderweg hebben we zowat alles gehad, onweer, harde regen, bewolking, zon enz ….. maar rond 15u komen we aan in Gurgy, eerste stopplaats ong. 540km van huis, nabij Auxerre. We zijn hier precies ni alleen, ik had nochtans tegen niemand iets gezegd zene, echt waar….

Gurgy, geen lap te beleven, maar heel idyllisch om te staan. 7,60€ te betalen alle taksen en elkentriek  inbegrepen. Ge staat hier langs een of ander kanaal, op dit moment staan/liggen er 5 plezierbootjes. O ja, er is hier ook zo een houten bungalow, waar je “iets” kan kopen. Wa weet ik ni, ben te klein om over dienen toog te kijken, maar hier moet je ook je verblijf betalen. Denk dat da die madam van jetair is die bij ons vorige vakantie’s erbij was, hmmmm.
Zondag aangekomen in Playa D’aro ❤️, zwaar verliefd op deze camping, ‘t is hier dak ik elk jaar mijne zonnebril en crème laat liggen hé, kwestie das ze hier altijd terug moeten passeren. Eens ons Summeke op zijn plaatske staat, trekken ze de sluizen open, regen, man, man, man, ‘k zal is seffens efkes horen bij die van jetair, want da was de afspraak ni hé.
We staan in dezelfde “straat” als de vorige keer. Naast ons Franse mensen, langs de ander zijde Nederlands mensen (sympathiek koppel). Meer vooraan in de straat oude bekende, denk dat die hier nog niet weg zijn geweest, staan precies op dezelfde plaats⁉️
Diene Nederlander hier vooraan, heeft zo een afstands BBQ’ke, da willen ze op het stort zelfs ni meer, maar elke dag bakt hij er toch wel iets op??⁉️
Maandag, ben kik is serieus van mijn oren gaan maken tegen die van jetair, die heeft onmiddellijk gebeld met die Peeters van VTM, en maandag was het schitterend weer, ni moeilijk hé, doeme toch ?.
Ik heb efkes alleen de bewaking van ons Summeke verzorgd, mijn sloeberkes zijn efkes aankopen gaan doen (eten natuurlijk hé, daar mag kik ni binnen hé). Maandag hebben we precies allemaal een klein tikse van de zon gehad.
Dinsdag 5/6: ‘t is zo precies of de 10.000 stapjes moeten alle dagen gezet worden, amai … het weer vandaag soms bewolkt, soms zonnig.
We winkelen hier en daar, volgens mijn baasje zijn er sommige winkels over kop gegaan, ik zie hier niks boven mijne kop. Diene weet nog van de zon van gisteren zeker.
Hier staat aan onze kant ook nen Belg, van  Hannuit, maar diene zijn geluidskaart ligt nog in Hannuit, denk ik. Alle andere mensen, goeimorgen, goeimiddag, smakelijk, wel opgevoed.
O ja, het sanitair gedeelten is vernieuwd tegen de vorige jaren. O zo mooi, echt waar, het vorige was ook net, maar dit is echt kei mooi.
Telkens als je hier buiten een deurtje komt douche/wc, staat de poetsvrouw ernaast om te poetsen, wauw, alles  blinkt, goddelijk ❤️?.

Moest ge niks meer van mij horen, stuur vooral geld oep.
Ik ben hier compleet ZEN. Ik hoop alle dagen op de zon, en de rest vullen we zelf wel in.

Misschien tot schrijven, en anders vertelt mijn baasje (?),of zekers mijn vrouwtje het achteraf wel.

Veel liefs Sloeberke