Summeke, weeral weg.

Ondertussen zijn we al aan ons derde weekend met ons Summeke op reis se. We hebben in Nieuwpoort gestaan, een weekend in Aken, en daarna waren we allemaal gevloerd door meneer de griep, kwalijke ziekte zene. 14 dagen later hoesten wij hier nog allemaal, ni te doen.
Maar donderdag morgend zijn we vroeg opgestaan en vertrokken naar Wuppertal. Wuppertal kende ik al, zijn hier vroeger eens op hotel geweest. Maar nu hebben wij ons eigen hotel bij hé. De camperplaats is goed gelegen, we staan hier bij een bus maatschappij, alle voorzieningen zijn er, dus geen enkele probleem, en ook heel rustig. Het enige nadeel is wel dat er in de onmiddellijke omgeving niet veel te beleven valt, zelfs gene bakker die vroeg uit zijn bed wilt. Maar mijn sloebers hebben altijd alles bij hé, en anders is er nog altijd plan B.
Donderdag na aankomst doen we hier een verkennende wandeling, beetje verkeerd gestapt, maar toch goe gewandeld, morgen beter.
Vrijdag ….. eindelijk de weg gevonden naar de normale beschaving. Eerst ong. 3km gewandeld, precies door de stuivenbergwijk aan het wandelen, vuilzakken, zwerfvuil, marginalen, maar iedereen doet hier zijn ding, en iedereen laat iedereen gerust. Dus hier is het eindstation/begin van de monorail, wat da is, d’a is nen tram die tegen den plafond hangt, raar zene. Eerst een ticketje gekocht, a ja hé, en dan stapt ge hier in diene tram. Ieder stadionneke stopt diene, en als je wil uitstappen dan wiebelt dat ding, dus ge moet just uitstappen als dien naar het perron wiebelt, ni gemakkelijk zene, kem mijne pere gezien zene, maar het is goe gekomen. Waar mijn baasjes geen rekening mee hadden genomen is dat het hier goeie vrijdag is, NIKS OPEN, ja seg, het enige da ge hier kunt is eten en drinken, maar zoals altijd wij passen ons aan. Het was een zonnige dag, tegen den avond, rond 20u, een beetje regen gehad.
Morgen verhuizen we hier richting …..

De verhuis, ni zo echt veel verder gereden, naar Dorsten.
Dorsten camperplaats nabij een eishalle, plaats voor 38 mobi’s, alle plaatsen die vrij komen worden direct ingenomen door andere. Het centrum ligt hier 300m van de camperplaats, maar geloof het het of ni het is hier kei rustig. Slechts 8€ + elekentrik wel apart te betalen 3€/dag, alle andere zaken zijn gratis. 2 grote supermarkten, + een Lidl iets verder, op de baan. Hier zijn mijn baasjes natuurlijk weer inkopen gaan doen hé, wa is da hier nu precies alles veel goedkoper dan bij ons, k’eb weer mogen proeven hé, tenminste smaak aan het eten.
De koffie (dolce gusto, of zoiets), hier 3,69€, dus we drinken er hier eentje meer hé. Moet ni altijd bier zijn hé.
Mijn baasje heeft iets nieuw, nu dat hij iets pietsie zelf meer is dan graatmager, zit hij weer te zagen dat ik grijs zou worden. Ik heb vroeger de keus gemaakt voor een pact te sluiten met mijn vrouwke, en echt het is de beste keus geweest. Mijn baasje plaagt mij altijd, of we nu thuis zijn of ergens anders, ALTIJD. Nochtans zorgt hij ook ALTIJD goed voor mij zene.
Dus Dorsten, veel winkels, mooie winkels, maar ze hebben de winkelstraat open gegooid, tja da zijn wij gewoon in Antwerpen hé.
Dus op onze smalste kant, voorbij die opgravingen, bereiken we het marktplein, vandaag de plaatselijke markt (zeker 5 kramen, euh…, en de rest), da was het dus. Chacoche,  bloemen, den beenhouwer, en een hamburgers/worsten tent,  en die andere weet ik ni meer. We schieten hier een plaatselijke bruin kroeg binnen, vriendelijke madam, want ik heb nen nieuwe frak gekregen, en dat vinden ze hier wel doll.
imagejpeg.jpeg

Gezellig pintje gedronken, veel volk want Schalke 04, speelde klaarblijkelijk. Maar toch rustige mensen, geen probleem. Zonnig dagje gehad, er echt van genoten.
Zondag, vandaag wakker geworden, natuurlijk, oei wa is da, er hangt schijnbaar iets aan onze spiegel, wa is het hé, kem goe gewaakt, maar die choffage draait altijd zo kort bij mijn oortjes, euh, denk wer da kik naar mijn pootjes ga krijgen omdat kik ni geblaft heb, maar kan toch ni  alles hé.
Blijkt dat de paashaas is geweest, in Wuppertal (ons vorig verblijf); ook al, 2 hard geklokt eitjes en 2 choeklate paashaasje, tof hé. Maar nu aan onze spiegel ben ik er echt ni gerust in zene. Pffff.
Dus nen envelop, en een paashaasje, in den envelop, zit een kaartje in ter waarde van 10€, uit te geven binnen de 3j. Tof hé,  dus ni naar mijn voeten gehad, ze hebben nog gezegd, groot gelijk da ge ni geblaft hebt ?.
Zondag, tja alles hier gesloten, maar ook regenachtig. We lopen zo ne keer of 4 efkes buiten, voor je weet wel wa hé.
In de namiddag klaart het iets of wa oep.
O ja, het enige wat hier af te keuren valt is het tinternet, schijnbaar gratis maar je kan er niet altijd iets mee aanvangen, tja.
Vandaag aangekomen in Straelen (D), een Topplatz, nabij een zwembad. Het dorpje is ong. 15min stappen, gezellige winkeltjes en veel voor te eten, maar verder niks open hé, paasmaandag hier in Duitsland rusten ze dan ook een beetje hé. We hebben hier toch lekker gegeten voor onze middag, Toppie.
Hier rond het zwembad is ook een loopparcour, benieuwd of mijn baasje daar morgenvroeg misschien te vinden is, zal dan wel zijn voor het gras af te rijden maar ja…..

Sloeberke ?❤️?